Matti Suur-Hamari toisesta paralympiamitalistaan: "Siinä kohtaa ajattelin, että kaikki tai ei mitään"

Matti Suur-Hamari otti jo toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisissa, kun hän laski lumilautailun banked slalomissa eli ratapujottelussa kolmanneksi.

Suur-Hamari oli SB-LL2-luokan kisassa neljäntenä vielä ennen viimeiselle laskulle lähtöä.

– Siinä kohtaa ajattelin, että nyt kaikki tai ei mitään. Mikko Wendelin (valmentaja) antoi siinä pikku boostit ennen laskua, niin saatiin vähän rähinää kehiin. Viimeisellä laskulla oli jo vähän semmoinen tulos tai ulos -meininkiä, Suur-Hamari sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Kolmannessa laskussa Suur-Hamari nipisti sekunnin pois ajastaan. Siinä vaiheessa hän siirtyi kisassa toiseksi. Yhdysvaltain Evan Strong ohitti vielä hänet, minkä myötä Suur-Hamari oli lopulta kolmas.

Ratapujottelukisan voiton vei Japanin Gurimu Narita. Strong jäi hänestä 0,52 sekuntia ja Suur-Hamari 0,83 sekuntia.

– Tämä oli aika työvoitto, ei helpolla tullut. Rytmi ei ollut ihan kohdallaan ja jouduin hieman hakemaan. Toisaalta se oli sama kaikille, Suur-Hamari analysoi kisaa.

– Olen äärettömän tyytyväinen pronssimitaliin. Edessä olleet jätkät laskivat kyllä hienosti, enkä hävinnyt yhtään huonommille. Meikän osalta kisat ovat paketissa ja täytyy olla kyllä tosi tyytyväinen siihen, mitä on tapahtunut, pronssimitalisti Suur-Hamari mietti.

Lue myös:

    Uusimmat