Matti Ruohosen kassi:

- siikafile - 2 parsaa - tummaa suklaata - banaani - pitahja-hedelmä - leipäjuustoa

Matti Ruohosen ja Aki Wahlmanin menu:

Keitettyä parsaa ja voikastiketta

2 valkoista tankoparsaa 1 keltasipuli 1 rkl valkoviinietikkaa 2 dl valkoviiniä 70 g voita

Kuori parsa nupusta kiinni pitäen. Keitä suolavedessä 8 min. Freesaa sipulisilppu 20 g:ssa voita, lisää etikka ja viini. Keitä kokoon kunnes jäljellä 1 dl. Sekoita joukkoon tehosekoittimella loput voipalat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Koristeeksi yrttisalaattia.

Paistettua siikaa, perunatankoja

300 g siikafilettä 2 isoa uuniperunaa 30 g ruohosipulia

Poista siikafileestä suomut, laita pintaan suolaa ja sokeria. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli ensin. Leikkaa perunoista suuria tankoja ja esikeitä suolavedessä. Paista pannulla suolan ja sokerin kanssa. Kastikkeeksi voikastiketta kts. ed. ohje sekoitettuna ruohosipulia tehosekoittimella.

Siikachivice

100 g siikafilettä 1 lime suolaa valkopippuria sokeria

Leikkaa siika paloiksi ja mausta. Lisää joukkoon limen mehu, anna kypsyä 5 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Pitahya-hedelmää ja banaanivaahtoa

1 Pitahya-hedelmä 1 banaani kuohukermaa

Leikkaa Pihatyasta ohuita viipaleita ja laita lautaselle. Paahda banaani uunissa, soseuta ja sekoita vaahdotettuun kermaan. Laita lisäkkeeksi suklaakastiketta.

Lue myös:

    Uusimmat