Matti Nykäsen hautajaissaattueen reitti on omaisten valitsema, yleisölle kosolti hyviä katselupaikkoja, poliisi: Saavu ajoissa jalan tai julkisilla, tien varteen pysäköinti kielletty

Matti Nykäsen muistopaikalle tuotiin runsaasti kynttilöitä Salpausselän kisoissa 2:38
Matti Nykäsen muistopaikalle tuotiin runsaasti kynttilöitä Salpausselän kisoissa.

Sisä-Suomen poliisi toivoo hyviä tapoja ja omaisten toiveiden kunnioittamista Matti Nykäsen hautajaissaattueen reitillä Jyväskylässä ja kehottaa välttämään tiealueille pysäköintiä.

– Se mitä me päällimmäisenä sanotaan, on että omaiset ovat esittäneet toivomuksensa ja me tietenkin haluamme, että ihmiset ottavat huomioon tämän hautajaissaattueen ja Matti Nykäsen muiston vaalimisen, toteaa komisario Juha Mäntynen.

Hautajaissaattueen reitti on omaisten valitsema ja se kulkee ydinkeskustan ulkopuolella, jossa on paljon kevytliikenneväyliä ja hyviä paikkoja seurata hautajaiskulkueen etenemistä.

Omaiset ovat esittäneet toiveen, että ihmiset saapuisivat muistamaan Matti Nykästä vasta saattueen reitin varrelle tai Laajavuoreen, eikä kappelille. Laajavuoreenkin suuntaavien kannattaa saapua ajoissa ja jalkaisin tai julkisilla kulkuvälineillä.

Tiet voivat ruuhkautua ja tiealueille pysäköinti on kiellettyä

Vaikka poliisilla on olettamus, että aivan kaikki eivät ole tietoisia hautajaissaattueesta tai sen reitistä, uskoo se kuitenkin, että suuremmilta ongelmilta vältytään. Poliisi turvaa saattueen kulkua.

Poliisi ilmoittaa, että tiealueille pysäköinti aiheuttaa väistämättä liikenteellisiä ongelmia. Kun autoja pysäköidään ja liikutaan jalan, niin autot pitää jättää pysäköintipaikoille. Laajavuoreen on varattu järjestyksenvalvojia ja sinne tehdään merkittyjä alueita, jonne ihmiset voi pysäköidä.

Matti Nykänen siunataan lauantaina 2.3. Jyväskylän Taulumäen kappelilla. Hautajaissaattue lähtee liikkeelle kappelilta kello 13.

Saattueen reitti kulkee kappelilta Taulumäentietä pitkin Saarijärventielle ja sieltä Ruokkeentietä pitkin Laajavuoreen. Tämän jälkeen lähiomaiset pitävät muistotilaisuuden, jonka sijaintia he eivät kerro julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat