Matti Nykänen karkasi aikoinaan salaa paloportaita pitkin harjoitusleirillä – mäkihyppykaveri muistelee hetkeä, kun hymy hyytyi

Matin mäkihyppykaveri kertoo kaksikon karkumatkasta 1:59
Pasi Huttunen muistelee Matti Nykästä dokumenttisarjassa

Matti Nykäsen mäkihyppykaveri Pasi Huttunen kertoo muistoja edesmenneestä mäkilegendasta Matti Nykänen – Elämä on laiffii dokumenttisarjassa.

Matti Nykänen - Elämä on laiffii -dokumenttisarjassa palataan edesmenneen mäkilegenda Matti Nykäsen menestyksekkääseen urheilu-uraan ja se jälkeiseen elämään sekä kohuihin. Sarjassa nähdään videoita vuosien takaa ja haastatteluissa on lukuisia ihmisiä Nykäsen elämän varrelta.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Nykäsen läheinen mäkihyppykaveri Pasi Huttunen palaa Puijon majalle, missä hän aikoinaan majoittui monesti Nykäsen kanssa harjoitusleirien aikana. Huttunen kiinnittää sarjassa huomion, että tutut palotikkaat ovat edelleen samassa paikassa. Aikoinaan ne olivat kovassa käytössä.

– Palotikkaita pääsi mukavasti vähän salaa torille ja seuraavana päivänä taas leirit jatkuivat. Hienoja aikoja ja hienoja muistoja Matista, Huttunen kertoo sarjassa.

Nykänen ja neljä vuotta nuorempi Huttunen tapasivat toisensa ensimmäisen kerran 70-luvulla lopulla Puijon hyppyrimäellä. Nykänen voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 1981 ja myöhemmin samana vuonna he kohtasivat Huttusen kanssa Jämsän Kaipolassa. 

Huttunen kertoo, kuinka hänellä on jäänyt mieleen se hetki, kun muut juniorit hyppäsivät niin sanotusti mäkihyppytornin piippuhyllyltä ja Nykänen hyppäsi 5-6 metriä alempaa.

– Me mietimme, että eihän tuolta noin alhaalta pääse kuin kumpuun, koska vauhti ei riitä mitenkään. No sehän veteli sinne K-pisteelle saman tien ja meillä alkoi hymy hyytyä, Huttunen kertoo.

Matti Nykänen – Elämä on laiffii MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 9.11. alkaen. 
MTV Katsomo+ -tilaajille koko kausi kerralla, muutoin yksi jakso viikossa.

Lue myös:

    Uusimmat