Matti Eskon kassi:

- lauantaimakkaraa - Kabanossi -makkaraa - made - porkkanoita - lanttua - kahvia - vaniljajäätelöä - munkkipossu

Jyrki Sukulan ja Matti Eskon menu:

Makkarakeitto

2 kabanossi-makkaraa 2 perunaa 1 sipuli 2 porkkanaa 5 maustepippuria 2 laakerilehteä suolaa persiljaa

Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Pilko perunat ja laita kiehumaan suolalla, pippurilla sekä laakeri-lehdellä maustettuun veteen. Lisää pilkotut porkkanat, sipuli ja persijat. Keitä kunnes kypsiä ja lisää pilkotut makkarat.

Makkastroganoffi

2 Kabanossi-makkaraa 1 sipuli 1 dl kermaa 1 dl smetanaa 2 rkl tomaattipuretta valkopippuria suolaa nokare voita

Pilko makkarat ja sipulit. Freesaa voissa ja lisää pure. Lisää vielä kerma sekä smetana ja mausta.

Grillattua lauantaimakkaraa

200 g lauantaimakkaraa 100 g Emmental-juustoa 4 perunaa 2 oksaa timjamia 1 valkosipuli oliiviöljyä suolaa mustapippuria

Lohko perunat ja lisää oliiviöljy sekä mausteet. Kypsennä uunissa18 min. Grillaa makkara ja laita Emmental-juusto päälle. Kypsennä uuniissa. Tarjoile perunoiden ja sinapin kera.

Muhennettua madetta

1 made 1 sipuli 2 porkkanaa 2 perunaa 1 dl maitoa 50 g voita 1 dl tilliä valkopippuria suolaa

Nylje made. Pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Keitä sipulia, perunoita ja mateen päätä suolalla sekä valkopippurilla maustetussa vedessä n.12 min. Ota pää pois ja lisää porkkanat. Keitä n. 5 min. ja lisää mateet. Keitä 3 min. Siivilöi liemi ja laita sattumat lautaselle. Mausta liemi, lisää tilli ja voi sekä maito, kaada päälle.

Jäätelökakku

1 munkkipossu 2 siivua jäätelöä 1 dl kermaa 3 rkl kahvia 2 rkl fariinisokeria

Laita kerma, kahvi ja fariinisokeri kiehumaan, keitä n. 10 min. Halkaise munkki ja lisää päälle kuuma kinuski.

Lue myös:

    Uusimmat