"Matkustajat äänestävät lentokentistä"

Suomen lentokenttäverkostossa tulee muutaman vuoden kuluessa tapahtumaan muutoksia. Eilen Keskuskauppakamarin kerrottiin olevan huolissaan Oulun eteläpuolisista pienistä kentistä.

- Matkustajat äänestävät matkustusmäärillään. Jos ei löydy matkustajia, niin jotain tullaan tekemään - joko lopettamaan kenttiä tai etsimään pienempiä lentoyhtiöitä tilalle, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Liikenneministeriön ylijohtaja Juhani Tervala.

Kotimaan liikenteen kannalta tilanne näyttää uhkaavalta, sillä johtava lentoyhtiö Finnair halajaa yhä enemmän ulkomaan reiteille. Finnair ei omista kenttiä mutta maksaa lentokenttämaksuja.

- Finnairin koneet ovat vähän liian isoja kotimaan liikenteeseen, Tervala toteaa.

Keskuskauppakamari arvioi eilen, että jopa viisi kotimaan kenttää joudutaan lähitulevaisuudessa lakkauttamaan. Ylijohtaja Tervalan mukaan kentille haetaan yleensä uutta lentoyhtiötä alueen ja liikenneministeriön yhteistyöllä. Tällainen tilanne on tällä hetkellä esimerkiksi Savonlinnassa ja Varkaudessa.

- Finavia hallinnoi 25 kenttää Suomessa. Näistä kaksi on selkeästi kannattavia, ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä laitetaan rahaa muihin kenttiin, Tervala kertoo.

Tervala myöntää, että jos kenttien pitäisi tulla toimeen itsellisesti, ainoastaan seitsemän kenttää - Helsinki-Vantaa, Oulu, Tampere, Turku, Kuopio, Rovaniemi ja Vaasa - pystyisivät siihen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja