Matkanjärjestäjät ovat kotiuttaneet yli 20 000 matkailijaa koronan aikana – Ulkoministeriö tuonut kotiin 3000 suomalaista

Tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita lennätetään Suomeen – Espanjasta tuotu jo useita ihmisiä kotiin 7:47
Tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita on lennätetty Suomeen – Espanjasta tuotu jo useita ihmisiä kotiin. Katso video!

Ulkoministeriö on kotiuttanut noin 3 000 suomalaista. 

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät ovat auttaneet yli 20 000:ta suomalaista palaamaan vapaa-ajan- tai työmatkalta Suomeen koronakriisin aikana maaliskuun puolivälin jälkeen, kertoo Suomen matkailualan liitto (SMAL).

Matkailijoiden kotiuttaminen on vaatinut jonkin verran erityisjärjestelyjä, kertoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

– Erityisesti suuret matkanjärjestäjät ovat järjestäneet lentoja, joita ei ole ollut matkaohjelmassa. Pienemmät matkanjärjestäjät ovat enemmän hyödyntäneet kaupallisia lentoja, hän sanoo STT:lle.

Suurin osa erityisjärjestelyillä kotiutetuista suomalaisista oli hänen mukaansa matkalla suosituissa talvikauden matkakohteissa, kuten Espanjassa ja hiihtokohteissa Itävallassa ja muualla Alpeilla.

Paljon suomalaisia oli kuitenkin myös matkoilla Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa ja Oseanian alueella, ja uusien matkajärjestelyjen rakentaminen on Mäki-Fräntin mukaan välillä ollut melkoista palapeliä.

Yhteistyötä ulkoministeriön kanssa

Matkailualan liitto on tehnyt yhteistyötä niin Suomen ulkoministeriön kuin Euroopan matkatoimistoliiton ECTAA:n ja muiden eurooppalaisten matkatoimistoliittojen kanssa.

lkoministeriö on ilmoittanut kotiuttaneensa noin 3 000 omatoimisilla matkajärjestelyillä maailmalla ollutta suomalaista.

Ulkoministeriön sivuilta löytyy tietoa sekä jo toteutuneista että myynnissä olevista kotiutuslennoista.

Lue myös:

    Uusimmat