Matkailijat rankkasivat: Maailman parhaat hotellikaupungit

Hotellihintojen vertailusivusto Trivago selvitti 100 parasta hotellikaupunkia maailmanlaajuisesti. Kaupungit listattiin niissä sijaitsevien hotellien maineen mukaan. Maailman parhaimmat hotellit löytyvät Kiinan Sanyanista ja Vietnamin Hanoista, kun taas listan jumbosijan nappaa suomalaisillekin tuttu Nizza.

Maineindeksi laskettiin yli 140 miljoonan matkailijoiden antaman hotelliarvostelun perusteella. Tutkimuksessa otettiin huomioon ne kaupungit, joissa oli yli 130 hotellia ja ne hotellit, joilla oli vähintään 60 arvostelua tutkimushetkellä.

Kansainvälisen top 100 -listan kärkikymmenikköön kuuluu kaupunkeja ympäri maailman. Ensimmäistä sijaa pitää Kiinan Sanya. Hainanin saarella sijaitseva Sanya on matkailijoiden antamien arvosteluiden perusteella maailman paras hotellikaupunki. Toisella sijalla on Vietnamin pääkaupunki Hanoi ja kolmannella Napolinlahden rannalla Italiassa sijaitseva Sorrento.

Kolmen kärkeä seuraavat Marokon kolmanneksi suurin kaupunki Fès, Kiinan Suzhou Shanghain lähettyvillä, Cusco Perun Andeilla, Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitseva Sedona, Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova, Dresden itäisessä Saksassa sekä Kroatian Dubrovnik Adrianmeren rannalla.

Viimeinen listalle mahtunut kohde on Ranskan Nizza. Listan viimeisiltä sijoilta löytyy myös muita tuttuja kohteita Belgian pääkaupungista Brysselistä (92.) ja Amsterdamista (93.) Aasian suurkaupunkeihin Singaporeen (99.) ja Intian Delhiin (94.)

Listalla myös Pohjoismaiden ja Baltian kaupunkeja

Pohjoismaisista kaupungeista top 100 -listalle yltävät Islannin Reykjavík ja Ruotsin Tukholma. Matkailijoiden antamien arvosteluiden perusteella Reykjavík pitää vertailussa sijaa 47. Länsinaapurimme pääkaupunki puolestaan on listan sijalla 67. Kaikkien kolmen Baltian maan pääkaupungit ovat top 100 -listalla matkailijoiden antamien hotelliarvosteluiden perusteella. Latvian Riika on sijalla 32, Liettuan Vilna sijalla 37 ja Viron Tallinna sijalla 58. Myös Venäjän Moskova ja Pietari sijoittuivat sadan parhaan hotellikaupungin joukkoon. Pietari pitää sijaa 53 ja Moskova sijaa 84.

Top 10 -hotellikaupungit

1. Sanya, Kiina 

2. Hanoi, Vietnam 

3. Sorrento, Italia 

4. Fès, Marokko 

5. Suzhou, Kiina 

7. Sedona, AZ, Yhdysvallat 

8. Krakova, Puola 

9. Dresden, Saksa 

10. Dubrovnik, Kroatia 

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat