Mainos

Masku ja Suomi-Soffa metsästävät nojatuoleistaan myrkkyaineita

Moni Helsingin Sanomien lukija saattoi tänään hieraista silmiään lukiessaan pienellä painettua Maskun Kalustetalon ja Suomi-Soffan ilmoitusta. Kalustejätit ilmoittavat tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa, että osa niiden jo useita vuosia sitten myymistä nojatuoleista saattaa sisältää ihoa ärsyttäviä aineita.

Nyt kuluttajia pyydetään palauttamaan tuoli.

Sanomalehden sivun alareunasta löytyvän pienen ilmoituksen mukaan vuoden 2006 lopussa ja 2007 alussa ainakin Maskulla ja Suomi-Soffalla oli myynnissä erä mekanismituoleja, joiden pakkauksissa oli käytetty homeenestoainetta. Aine on ilmeisesti sisältänyt dimetyylifumaraatti-nimistä ainetta, joka on joillekin kuluttajille aiheuttanut iho-oireita.

Jutun punainen lanka näyttää keriytyvän parin vuoden takaiseen kohuun, jossa Kiinasta tuoduista nojatuoleista löytyi ihoa ärsyttäviä aineita.

Suomi-Soffan ja Maskun Kalustetalon mukaan kaikki kyseisiä nojatuoleja myyneet kalustetalot saivat Kuluttajavirastolta viime vuoden loppupuolella huomautuksen, jossa vaaditaan nojatuolien vetämistä pois markkinoilta.

- Vedimme kaikki tuotteet markkinoilta jo tuolloin ja lopetimme yhteistyön kiinalaisen valmistajan kanssa, Maskun toimitusjohtaja Kimmo Lampo kertoo.

- Meillä taisi silloin aikanaan 20-30 yhteydenottoa tulla. Tänään yhteydenottoja on tullut useampia. Niistä neljä tapausta on todistettu sellaisiksi, että nojatuoli olisi ongelman tai ihottuman aiheuttaja, kertoo Suomi-Soffan asiakaspäällikkö Mikko Kärmeniemi.

Kärmeniemen mukaan tämänpäiväisiä yhteydenottoja on tullut enimmäkseen Jyväskylän ja Oulun alueilta. Maskun Lampo ei osannut sanoa, onko yhtiöön otettu yhteyttä tämänpäiväisen ilmoituksen jälkeen.

Lampon mukaan Kuluttajaviraston tarkoituksena oli pyytää kalustetaloilta yhteinen ilmoitus, jolla varmistettaisiin vaarallisten nojatuolien saaminen pois kuluttajilta. Osa yrityksistä, kuten Koti-Idea, on kuitenkin ehtinyt konkurssiin.

Sinivalkoisin siivinkö jatkossa?

Kalustetaloille ja etenkin Suomi-Soffalle kohu on kiusallinen, sillä se on viime aikoina korostanut kotimaisuuttaan. Tuotteiden kotimaisuudesta tuli kuitenkin kahtalaista tietoa.

Suomi-Soffan antamien yleisten tietojen mukaan kaikki kiinalaisvalmistajan tuolit palautettiin saman tien valmistajalle, ja jatkossa myynnissä on ylipäätään vain kotimaista tuotantoa.

- Jos on kotimainen tehdas, tarkoittaako se sitä, ettei voisi olla ulkomaisia tuotteita myynnissä? kysyy kuitenkin asiakaspäällikkö Kärmeniemi.

- Mielestäni ei ole mitään syytä ajatella näin. Pitäähän sitä tarjontaa olla. Meidän omalla tehtaallamme on tietyt malli- ja materiaalivaihtoehdot, mutta sitten on myös ulkomaista tuotantoa, joka Suomessa kiinnostaa. Miksei meillä saisi niitä olla myynnissä?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.