Maskeista pyydetään nyt jopa 15-kertaisia hintoja – Vantaalla tuskaillaan villejä markkinoita, Huoltovarmuuskeskuksen odotettiin jakavan suojia: "Yhtään rekkaa ei ole täällä nähty, ei edes pikku pakuja"

10:08
MTV Uutiset Live: Suojavarustekaupoissa mokattiin ainakin 10 miljoonan euron edestä – kuka kantaa vastuun? Näin vastaa huoltovarmuuskeskuksen hallitus

Kasvosuojuksista on koronakriisin vuoksi pulaa, ja jotkin yritykset ottavat tilanteesta hyödyn irti. Suojavarusteista pyydetään nyt jopa 10-15 -kertaisia hintoja.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen paheksuu sitä, että yritykset pyrkivät hyötymään tilanteesta. Hänen mielestään tilanteeseen tulisi puuttua.

– Tähän pitäisi laittaa jonkinlainen hintasulku. Minusta on ollut hyvin sopimatonta, että myöskin jotkut yritykset ovat käyttäneet tilannetta hyväkseen sillä tavalla, että suojamaskien hinnat ovat 10- tai 15-kertaistuneet viikossa. 

Vantaallakin maskeista on huutava pula. Maskeja mielellään käytettäisiin, mutta niiden saatavuus on kehno. Vantaalla hankintakeskus tekee kaikkensa, jotta maskeja saataisiin ostettua lisää.

– Tilanne on todella vaikea. 

Kuukausitasolla maskeja tarvittaisiin nykyiseen verrattuna puoli miljoonaa lisää. 

Viljasen mukaan heillä on ollut tilanteesta se kuva, että Huoltovarmuuskeskus jakaisi maskeja isoissa kaupungeissa. 

– Ei kyllä valitettavasti isoissa kaupungeissa ole totta. Yhtään rekkaa ei ole täällä nähty, ei edes pikku pakuja, Viljanen kertoo. 

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja