Masentaako takatalvi? Näin pidät alakulon loitolla

Aurinkoisista kevätpäivistä ehdittiin Suomessa nauttia ennen takatalven vastaiskua. Kasvoja vasten piiskaava räntäsade saattaa vaikuttaa mielialaan – ja syystä. Mikä avuksi?

Kesäaikaan siirtynyt Suomi herää tällä viikolla taas aiempaa synkempiin aamuihin. Iltaisin saadaan onneksi nauttia valosta taas tunnin pidempään.

Pitkän ja pimeän talven jälkeen heräilevä luonto herättää myös ihmisissä odotusta. Odotukset saattavat kuitenkin kääntyä myös ihmistä vastaan, jos joutuu pettyen toteamaan, että olo onkin alakuloinen.

Näillä ohjeilla voit karistaa räntäpilvet yläpuoleltasi.

1. Väriä elämään

Talvella pukeudutaan usein tummempiin sävyihin, kuten mustaan, harmaaseen ja ruskeaan. Kevättä kohden mentäessä kannattaa kuitenkin lisätä enemmän värejä vaatekaappiin. Värit piristävät mieltä ja olemusta hetkessä. Vaihda meikkituotteet astetta hehkeämpiin, suihkauta kukkaista hajuvettä ja lakkaa kynnet pastellivärein.

Älä unohda myöskään kotiasi – tuo eloisuutta ja väriä kotiin kukkien ja värikkäiden tekstiilien muodossa.

2. Älä väsytä itseäsi

Auringonvalo piristää ja täyttää ihmisen vitamiinivarastot. Uusilla energioilla tarttuu helpommin erilaisiin askareisiin. Älä kuitenkaan väsytä itseäsi liikaa ja täytä kaikkea vapaa-aikaasi töillä.

3. Huolehdi itsestäsi

Masennuksesta kärsitään myös keväisin. Keväisin oletamme, että mieliala olisi jatkuvasti korkealla ja olo olisi pirteä. Jos kuitenkin tunnet olosi syystä tai toisesta väsyneeksi, saattaa mielialasi laskea, koska petyt siihen, ettei mielialasi olekaan yhtä aurinkoinen kuin kevään paiste.

4. Liiku

Aurinkoinen sää saa ihmiset valloittamaan lenkkipolkuja ja luonnonpuistoja. Raitis ulkoilma huoltaa myös mieltä. Jos kuntosali on kuitenkin enemmän sinun juttusi, suuntaa sinne! Kuntosaleilla saattaa olla myös rauhallisempaa.

5. Ratsaa hevi-osasto

Keväällä ruokakauppojen valikoimaan tulee uusia tulokkaita, kun esimerkiksi vihreää parsaa ja mansikoita alkaa näkymään enemmän. Kerää ostoskärryysi värisuora ja nautiskele!

6. Nauti lomapäivistä

Pääsiäisen aika, vappu ja helatorstai tuovat monen arkeen kaivattuja vapaapäiviä. Lepää, syö hyvin ja nauti vapaa-ajastasi. Laske päiviä kesälomaan, niitä saattaa olla yllättävän vähän jäljellä.

7. Ajattele positiivisesti

Päätä olla hyvällä tuulella. Näe asioiden positiivinen puoli, hymyile ja tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Pelkkä hymyn pakottaminen viestittää aivoille, että nyt sinulla on hyvä olla.

Osittainen lähde: Womanitely

Lue myös:

    Uusimmat