Masentaako loman loppu? Näin selviät arkeenpaluumasennuksesta

Matkustaapa sitten äkkilähdöllä etelään tai viettää lomansa Suomessa, vapaiden jälkeen iskee haikeus. Etravel.org ja ezinearticles.com kertovat, miten arkeen paluuta voi helpottaa.

Anna itsellesi aikaa palautua

Jos mahdollista, jätä ainakin päivä ennen töihin paluuta vapaaksi kaikesta ohjelmasta ja matkustelusta. Ei ole mukavaa maata etelän hiekkarannalla 24 tunnin päästä koittavat velvollisuudet takaraivossa.

Pura matkalaukut mahdollisimman nopeasti

Kun saavut matkalta kotiin, pura matkalaukut välittömästi ja laita pesukone pyörimään. Kapsäkkien haikea tuijottelu ei tee hyvää. Mitä kauemman pitkität välttämätöntä tehtävää, sitä vaikeammalta se tuntuu.

Vältä murjottamista

Tunnet itsesi lomailun jäljiltä varmaan levänneeksi ja onnelliseksi – anna sen näkyä! Ulos meneminen ja ystävien näkeminen pitkittää hehkua. Muistele kertyneitä kokemuksia perheen ja ystävien kanssa. Katsele valokuvia ja asettele niitä esille. Kuuntele musiikkia, joka sai sinut hyvälle tuulelle loman aikana.

Laskeudu pehmeästi

Jos mahdollista, älä kahmi itsellesi suurta määrää palavereita heti loman jälkeisille päiville. Anna itsellesi aikaa palautua normaaliin rytmiin. Mene ajoissa nukkumaan äläkä venytä päiviä ylitöille.

Tee jotain erilaista

Elämäänsä voi hankkia uusia ja kiinnostavia asioita muulloinkin kuin lomalla. Luovu vanhoista ja tarpeettomista romuista, ala harrastaa jotain piristävää, värjää hiukset – mitä vain, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Ala suunnitella seuraavaa lomaa

Vaikka siihen olisi vielä vuosi, nyt on juuri hyvä hetki alkaa suunnitella seuraavaa lomaa. Ota selvää eri maista ja vaihtoehdoista. Hyvän odottaminen nostaa mielialaa.

Lähteet: www.etravel.org, www.ezinearticles.com

Kuvat: Colourbox.com

Juttu on julkaistu alun perin heinäkuussa 2012.

Lue myös:

    Uusimmat