Martti Ahtisaari varmisti ovelalla keinolla Suomen EU-jäsenyyden – MTV:n dokumentti näyttää tien Viipurista Nobel-palkituksi rauhantekijäksi

Tällä ovelalla keinolla Ahtisaari varmisti Suomen EU-jäsenyyden 1:27
Katso video: Ahtisaaren juonikkuus varmisti Suomen EU-jäsenyyden. Koko kooste katsottavissa MTV Katsomossa.

MTV:n Ahtisaari-dokumentissa kerrotaan Ahtisaaresta tasavallan presidenttinä, rauhantekijänä, työkaverina ja puolisona. Dokumentti sai ensi-iltansa vuonna 2017.

Presidentti Martti Ahtisaari on menehtyi varhain tänä aamuna 86-vuotiaana.

Vuoden 2017 joulukuussa MTV3-kanavalla ensi-iltansa saanut Ahtisaari-dokumentti kertoo rauhantekijän vaiheista paitsi hänen itsensä kertomana myös Ahtisaaren läheisten ystävien ja työtovereiden muistelun kautta. 

Toimittaja Rita Strömmerin käsikirjoittama, koostama ja osin kuvaama dokumentti kertoo tämän Viipurissa syntyneen miehen tiestä Suomen tasavallan presidentiksi ja Nobel-palkituksi rauhantekijäksi maailmalla. 

Ahtisaari-dokumentti on lähetetään MTV3-kanavalla tänään illalla kello 22.40. Dokumentti on katsottavissa jo nyt MTV Katsomossa.

Presidentti Ahtisaari palaa dokumentissa myös nuoruutensa Kuopioon ja aikaan, jolloin hän ensimmäisen kerran kohtasi puolisonsa Eevan. Dokumentissa kurkistetaan presidenttiparin yksityiselämään ja parisuhteeseen kulissien takana.

– Elämä olisi ollut aivan toisenlainen, jollen olisi onnistunut saamaan puolisokseni naista, joka oli minua vuotta vanhempi ja hemmetin paljon viisaampi kuin minä, presidentti Ahtisaari sanoo dokumentissa.

Ystävät ja tutut maailmalla, sekä Ahtisaari itse kertovat, millainen on tämä jo vuosikymmeniä kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi töitä tehnyt henkilö. Ääneen pääsevät Ahtisaaren ja Eeva-puolison lisäksi muun muassa suursijoittaja George Soros, Irlannin entinen presidentti Mary Robinson, Paavo Lipponen, Lasse Lehtinen, Jaakko Iloniemi, Alpo Rusi, Kofi Annan ja Namibian entinen presidentti Hifikepunye Pohamba

Lue myös:

    Uusimmat