Martoilla valtakunnallinen sienipäivä

Marttojen valtakunnallista sienipäivää vietetään lauantaina 30. elokuuta. Sienineuvontaa annetaan silloin 15 neuvontapisteeessä eri puolilla Suomea. Martat tunnistavat ruokasieniä ja kertovat niiden ruoaksi valmistamisesta ja säilömisestä.

Sieniä oli elokuun puoliväliin mennessä hyvin niukasti, mutta viime viikon sateiden myötä niitä on putkahdellut monin paikoin hyvinkin runsaasti. Tällä haavaa esimerkiksi Savossa ja Itä-Suomessa on paljon herkkutatteja, voitatteja, limanuljaskoja, haperoita ja mustatorvisieniä. Viimeksi mainittu on valittu vuoden 2003 sieneksi.

Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla vielä odotellaan sienisatoa. Sieniretkellä voi kokea löytämisen iloa, nauttia luonnosta ja hyötyliikunnasta.

- Ruokasieniä kerättäessä ei kuitenkaan kannata ottaa turhia riskejä. Tuntemattomat sienet pidetään erillään ruokasienistä, tähdennetään Marttaliitosta.

Valtakunnallisena tempauspäivänä on mahdollisuus tulla kysymään tuntemattomista sienistä ja tuoda omia löytöjä tunnistettaviksi.

Neuvontapisteet on pysytetty muun muassa Mikkeliin, Kokkolaan, Rovaniemelle, Kuopioon, Vantaalle, Espooseen, Korialle ja Orivedelle. Sienineuvonta Helsingin kauppatorilla alkaa maanantaina 1. syyskuuta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja