Martinan ja Eskon tunnelmallinen keskusta-asunto!

Reilu vuosi sitten naimisiin mennyt ja vastikään avioliittonsa siunannut pariskunta Martina Aitolehti, 26, ja Esko Eerikäinen, 35, jakavat tunnelmalliset 50 neliötä Helsingin Kaivopuistossa. Tilan jakaa parin kanssa heidän yhteinen karvaturri Hercules.

Alkusyksystä kirkossa liittonsa siunannut pariskunta on asunut Kaivopuistossa sijaitsevassa suuressa yksiössään jo parisen vuotta. Koti on jatkuvan muutoksen alla, kun pieniä sisustuselementtejä hankitaan lisää.

– Isommat hankinnat katsomme kunnon liikkeistä ja mietimme ostosta hiukan tarkemmin, Martina kertoo.

Molempien mielestä asunnosta kodin tekee hyvä tunnelma. Kodikkaaseen asuntoon on hyvä tulla pidemmältäkin reissulta.

– Martina on saanut kodin hengen ja tietynlaisen pehmeyden tähän asuntoon. Voi olla vaikka kuinka upea asunto, mutta sitä ei voi sanoa kodiksi, jos siellä ei ole sitä kodin lämpöä, Esko kertoo.

Martina vaihtaa järjestystä pari kertaa vuodessa

Eteisessä tulijaa tervehtii Unelmien poikamies -ohjelmasta tutun Antti Peltosen piirustus. Peltonen taiteili humoristisen taulun Martinasta ja Eskosta häälahjaksi.

Vaihtuvalla värimaailmalla kodissa piristetään ilmettä. Martina muuttaa huushollin järjestystä pari kertaa vuodessa, ja Esko on saanut tottua vaimonsa vaihtuviin mielitekoihin.

– Pari viikkoa sitten tulin keikkamatkalta kotiin ja täällä oli täysi muuttokäsky menossa. Martina hääräsi ja komensi, että tämä tulee tänne ja tämä tänne. Sitten oli vaihdettava järjestystä, Esko kertoo.

– Martinalla on aika hyvä visio ja hän näkee kaiken etukäteen valmiina, mies kehuu vaimoaan.

Sisustus on trendikkäälle pariskunnalle tärkeä. Martina vertaa sisutusta pukeutumiseen.

– Sisustus ja pukeutuminen kulkevat käsi kädessä. Kodista näkee millainen ihminen on aivan niin kuin pukeutumisestakin, Martina kertoo.

Sänky on kodin sydän

Sänky on kodin sydän, jossa rentoudutaan pitkien työpäivien jälkeen. Vapaapäivinä koko perhe makoilee sängyssä, Hercules Martinan ja Eskon välissä.

– Ruokapöydän ääressä pitäisi useammin rauhoittua. Tykkään tehdä ruokaa ja syömme hyvin terveellisesti, mutta löhöily vie vapaapäivinä yleensä voiton, keittiön herraksi julistautuva Martina kertoo.

Pariskunnan kodissa sukat eivät loju pitkin lattioita. Molemmat haluavat rentoutua pitkien työpäivien jälkeen ja kotona pidetään paikat järjestyksessä.

– Minä olen ehkä enemmän pilkunviilaaja, mutta Eskokin on mieheksi todella siisti, Martina kertoo.

– Pitkien työpäivien jälkeen stressaantuu enemmän, jos vaatteita lojuu ympäriinsä ja on likaista. Koti on paikka, jossa voi rauhoittua ja siistissä kodissa on harmonisempi tunnelma, Esko lisää.

Martina ihailee Marilynia

Martinalla on pienenä ollut Marilynin muotokuvat seinillään ja edelleen nainen ihailee elokuvaikonia.

– Olen saanut kaksi aitoa Marilynin muotokuvaa palkinnoksi Las Vegasista Hawaiian Tropic -kilpailuista, Martina kertoo.

Martinan kaasolta häälahjaksi saatu Versacen astiasto on Martinan aarre.

– Esko ei saa näihin astioihin koskea, nainen naurahtaa.

Työskentely ei sujunut ruokapöydän ääressä

Aiemmin aviopari työskenteli yhteisen yrityksen merkeissä kotoa käsin, mutta järjestely ei toiminut pidemmän päälle. Nykyään pariskunta lähtee töihin toimistolle, jonka he ovat vuokranneet työntekoa varten.

– Ennen toimistoa työskentelimme kotoa käsin, mutta se oli sellainen virhe, josta onneksi kerkesimme oppia. Ei siitä olisi tullut mitään, että keittiönpöydän ääressä tekee töitä, Martina kertoo.

Molemmilla on jatkuvasti menoja ja vaihteleva työrytmi sopii parille mainiosti. Työnteko motivoi eri tavalla, kun yritys on täysin oma juttu.

– Ihanaa, että voi itse määrätä työaikansa ja jos nukuttaa, niin voi nukkua pidempään, Martina iloitsee yrittäjyyden plussapuolista.

Tapetointi meni mönkään

Martina ja Esko kokeilivat tapetointitaitojaan kylmään nurkkaukseen. Ruusukuvioisen tapetin oli tarkoitus tuoda väriä ja lisää tilaa ruokailutilaan.

– Olisi ehkä pitänyt ottaa tapetoinnista jotain selville ensin, mutta tehtiinpähän koko työ itse, Esko kertoo.

– Soitin ystävättärelleni Jonnalle ja kerroin hienosta tapetista, jota olimme tekemässä. Jonna kysyi, että onko meillä joku tekemässä tapettia ja olemmeko me kohdentaneet sen, Martina kertoo.

Tapetti kohdennetaan niin, että kun tapettisuikale laitetaan toisen viereen, niin kuvio jatkuu viereisessä tapetissa.

– Mietimme, mikä kohdentaminen? Katsoin vielä, että hienosti menevät tapetin lehdet jossain vaiheessa aivan kohden. Yhdessä tapetissa on ruusut täysin ylösalaisin, Esko nauraa ja lisää, että seuraavaksi nurkkaan haetaan piristystä kirkkailla väreillä.

Vauva on tervetullut!

Martina pitää keskustan sykkeestä, eikä naisella ole kiire isompaan asuntoon. Lapsien myötä saattavat arvot ja aatteet kuitenkin muuttua.

– Vauvoja tulee ehdottomasti jossain vaiheessa ja se on ihan selvä, että näin pienessä asunnossa ei voi suuren perheen kanssa asua, Martina paljastaa ja lisää, että lapsia tulee vasta kun on sen aika.

Martina ja Esko haaveilevat saunasta ja parvekkeesta tai isosta takapihasta.

– Tämä kaikki on kuitenkin vain materiaalia, mikä on helposti vaihdettavissa ja luovuttavissa, Esko summaa.

Teksti ja kuvat: Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat