Martha Stewart vinkkaa: Syyssiivouksen 5 tärkeintä vinkkiä!

Arki on alkanut ja koti on mukava saa kuosiin. Kodinhoidon supernainen Martha Stewart tietää paikat, jotka unohtuvat siivoukselta kaikkein helpoimmin, mutta joilla on suuri merkitys kodin viihtyisyydelle.

Ota nyt härkää sarvista ja siivoa kotisi syksyn kunniaksi putipuhtaaksi. Kodinhoidon supernainen Martha Stewart muistuttaa paikoista, jotka olet todennäköisimmin unohtanut siivota.

1. Pese ikkunat

Ikkunoiden pesu on pakkasella hankalaa, joten tee se nyt vielä kun voit. Kun ikkunat ovat puhtaat, koko asuntosi näyttää siistimmältä ja valoisammalta.

Kastele pesusieni lämpimään veteen, johon olet lisännyt muutaman tipan ikkunanpesuainetta. Pese ikkunat sienellä ja lika pois ikkunoista. Vedä lastalla saippuavesi ja lika pois ylhäältä alaspäin ja kuivaa lopuksi lasi vielä huolellisesti kuivalla rätillä tai kankaanpalasella.

2. Puhdista sälekaihtimet

Ikkunat pestyäsi muista puhdistaa pölystä myös sälekaihtimet, jotka usein tuppaavat siivotessa unohtumaan. Pyyhi jokainen sälekaihtimen säle erikseen joko kostealla pölyrätillä tai pölyhuiskalla, niin että ikkunasi saavat kokonaisvaltaisen kevätsiivouksen.

3. Pyyhi pöly lampuista

Kuinka usein muistat siivotessasi pyyhkiä pölyn myös lampunvarjostimista ja ennen kaikkea itse lampuista? Irrota hehkulamppu varovasti ja pyyhi siitä sitten pölyt kuivalla rätillä. Aseta lamppu takaisin paikalleen, ja pyyhi pölyt huolellisesti myös lampunvarjostimista sekä kattolampuista.

4. Siivoa sänky ja vaihda sängyntekstiilit

Raahaa patja, peitto ja tyynyt ulos parvekkeelle tai terassille tuulettumaan muutamaksi tunniksi. Näin saavat pölyt ja bakteerit kyytiä. Vietyäsi patja, peitto ja tyynyt takaisin sisälle, laita sänkysi uuteen uskoon syksyisiä unia varten.

Pese päiväpeitto puhtaaksi, tai vaihda se kokonaan uuteen ja kasaa sängylle röykkiöittäin kutsuvia somistetyynyjä.

5. Älä unohda jääkaappia!

Heitä pois vanhentuneet ruoat ja pyyhi koko jääkaappi kostealla pyyhkeellä. Muista myös sulattaa pakastin, jotta saat sinne säilöttyä ihanat kesämarjat ja muut herkut talven varalle.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja