Markus Pönkä luovutetaan Ruotsiin uusien rikosepäilyjen vuoksi – miehen entiseen asuntoon oli kätketty jopa 100 000 euroa käteistä ja aseita

Uutta tietoa paloittelumurhasta tuomitun Markus Pöngän kiinniotosta – lukittautui ruotsissa asuntonsa pesuhuoneeseen 0:41
MTV Uutisoi aiemmin vuoden 2017 kiinniotosta: Uutta tietoa paloittelumurhasta tuomitun Markus Pöngän kiinniotosta – lukittautui ruotsissa asuntonsa pesuhuoneeseen

Raskaista rikostuomioistaan tunnettu Markus Pönkä, 36, luovutetaan Ruotsiin vastaamaan uusiin rikosepäilyihin. Hän on ollut Vantaan vankilassa tutkintavankeuteen verrattavissa olosuhteissa viime torstaista saakka.

Helsingin käräjäoikeus päätti luovutuspyynnöstä tänään keskipäivän aikaan. Pönkä luovutetaan Ruotsiin syytetoimenpiteitä varten.

Syynä menettelyyn on muun muassa törkeä ampuma-aserikosepäily. MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että ehdonalaisessa tätä nykyä oleva Pönkä on viikko sitten otettu kiinni Helsingissä.

Ruotsalaisviranomaiset olivat tehneet Pöngästä pohjoismaisen pidätysmääräyksen.

Ruotsalaisviranomaisten mukaan Pönkä on kuluvan vuoden elokuun puolivälissä yrittänyt tunkeutua sisälle entiseen asuntoonsa, joka sijaitsee Ruotsissa Värmdön kunnassa. 

Laittomuuksia piilopaikassa

Yksi talon asukkaista oli tunnistanut, että ovea sahaava mies oli asunnon entinen asukas, paloittelusurmatuomiosta tunnettu Pönkä. Mies rikostovereineen ehti livetä paikalta, kun asukkaat soittivat virkavallan paikalle.

Poliisit löysivät asunnosta piilopaikkaan kätkettynä kaksi asetta, runsaasti panoksia ja lippaita sekä jopa 100 000 euroa käteistä rahaa. Pidätysmääräyksen tietojen mukaan löydöksiä voidaan pitää perusteena törkeälle ampuma-ase- ja rahanpesurikokselle.

Pöngän asianajaja Mika Ylönen kieltäytyi MTV:n kommenttipyynnöstä. Tiedossa kuitenkin on, että puolustus vastusti luovutusasiaa. 

Puolustus huomautti vastineessaan, että Pönkä asuu ja opiskelee pääkaupunkiseudulla, ja häntä voitaisiin kuulla rikosepäillyistä kotimaasta käsin. Asianajajan mukaan Pönkä on myöskin jo kertaalleen tuomittu rikoksesta, johon aselöydöt liittyvät.

Pönkä on viimetorstaisesta kiinniotostaan saakka ollut säilössä Vantaan vankilassa, tutkintavankeuteen verrattavissa olosuhteissa.

Hän pääsi tammikuussa ehdonalaiseen vapauteen aiemmasta rikostuomiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat