Markus Nurmi ratkaisi Nordiksella – Ben Bloodilta kiistanalainen maali Lahdessa

Pelicans tekee 2-0 maalin 4:42
Videolla Ben Bloodin osuma perjantain Pelicans–JYP-ottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Helsingissä TPS taisteli tärkeistä pisteistä ottelussa IFK:ta vastaan. Isännät avasivat illan vakuuttavasti, kun HIFK siirtyi avauserässä 2–0-johtoon.

Tauon jälkeen TPS kömpi mukaan, kun Aidan Dudas ja ex-IFK Otto Salin toivat maaleillaan vieraat tasoihin.

Ottelun kolmannessa erässä maalihanat pysyivät tukossa. Ratkaisu syntyi voittomaalikilpailussa, kun TPS:n Markus Nurmi upotti oman yrityksensä sisään. TPS:lle 3–2-voitto.

Sen myötä TPS nousi sarjassa yhdeksänneksi ohi Sportin ja KooKoon. HIFK on sarjassa kuudentena.

Lahdessa Pelicans otti rutiinimaisen voiton JYPistä, jonka kausi loppuu varmuudella runkosarjaan. Pelicans jyräsi JYPin yli loppuluvuin 3–0.

Illan pelissä nähtiin pientä hässäkkää Pelicansin toisen maalin kohdalla. Kotijoukkueen järkälemäinen puolustaja Ben Blood jyräsi tilanteessa päin JYP-vahtia Veini Vehviläistä. Samaan aikaan Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch näytti, että kiekko olisi käynyt maalissa.

Osumaa tarkisteltiin videolta. Lopulta ottelun tuomaristo hyväksyi sangen kiistanalaisen maalin.

Videopätkä kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Voiton myötä Pelicans nousi sarjassa kolmanneksi ohi Kärppien ja Jukureiden. Pelicansilla on Kärppien kanssa yhtä monta pistettä (103), mutta Pelicansilla on enemmän kolmen pisteen voittoja. Molemmat joukkueet pelaavat runkosarjan lopulla vielä kaksi ottelua.

Hämeenlinnassa KalPa joutui tiukoille taistossa HPK:ta vastaan. Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Jaakko Rissanen latasi ylivoimalla KalPalle 3–2-maalin.