Markus Kuotesaho tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta – kommentoi nyt tapahtunutta

Haastattelussa Markus Kuotesaho 3:00
Markus Kuotesaho oli ehdolla Kultainen Venla -gaalassa.

Markus Kuotesaho joutui viettämään yönsä putkassa. 

Ylen dokumenttiohjelmasta julkisuuteen noussut, tätä nykyä "Suomen kuuluisin transvestiitti" -titteliä kantava Markus Kuotesaho on tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta. Teko tapahtui 14. päivä kesäkuuta. 

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Kuotesahon 45 päivän ehdolliseen vankeuteen. Sen lisäksi hän joutuu maksamaan 20 päiväsakkoa eli hänen kohdallaan 120 euroa. Lisäksi hänet velvoitetaan maksamaan valtiolle rikosuhrimaksun 80 euroa, sekä korvaamaan päihdetutkimuskustannukset 39,16 euroa. 

Kuotesahon tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Tuomiokirjelmässä kerrotaan, että Kuotesaho on kuljettanut kuorma-autoa muun muassa Vihannin S-Marketin parkkipaikalla nautittuaan alkoholia niin, että hänen veren alkoholipitoisuutensa on ollut 1,70 promillea. Olosuhteet ovat olleet sellaiset, että rikos on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle.

Kuotesaho kertoo nyt tapahtumasta MTV Uutisille. Kuotesaho on 25.8.2020 on tunnustanut syyteessä kuvatun menettelyn. 

– Olin kävelemässä kohti autoa kun poliisit tulivat. 

Kuotesaho kertoo, että hänen oli tarkoitus nukkua kuorma-auton perällä, mutta toisin kävi ja hän joutui viettämään yönsä putkassa. 

– Minulla on silmänpainetauti ja tippoja pitää laittaa tietyin väliajoin. Yritin poliisilaitoksella konsultoida, että saisit silmätipat.

– Minulle on terveyskeskuksesta sanottu, että lääke pitää laittaa aamuin ja illoin, se ei saa venyä. Miten se sääntö voi muuttua, kun viedään putkaan? Eihän se silmänpainetauti ja lääkkeet tiedä, että ollaan putkassa, Kuotesaho pohtii. 

Kuotesaho kertoo heränneensä putkassa aamuviideltä ensimmäisen kerran. 

– He sanoivat, että nukuhan vielä, ettei kukaan tähän aikaan herää. No, minähän herään. Niin kuin olisin joku murhamies. Kymmeneltä ylikonstaapeli saapui paikalle kuulustelemaan minua. Oli ihan asiallinen kaveri, kun vei minut kotiin saakka. 

Kuotesaholta ilmestyy lauantaina (26.9.) elämänkertakirja  Kirsi-Maria Hiltusen Markus Kuotesaho – legenda jo eläessään (Koikkela Kustannus).

Parin päivän päästä 61 vuotta täyttävä Kuotesaho kertoo, että hän aikoo tehdä "transvestiittihommia" ainakin 70-vuotiaaksi saakka.

Lue myös:

    Uusimmat