Marko Björs sai hevostallilleen aikoinaan vieraaksi prinsessa Annen – koira teki kuninkaalliselle hulvattoman eleen, jota mies ei hevillä unohda

2:05
Marko Björs kertoi kaksi vuotta sitten fiiliksiään siitä, kun hän täytti pyöreitä.

Hevouransa aikana Marko Björs on tavannut lukuisia maailmantähtiä ja kuninkaallisia. Niissä piireissä ei mittelöidä kuitenkaan statuksella, vaan jokaista yhdistää yksi asia ja se on rakkaus hevosia kohtaan. 

Koulutusratsastaja ja ratsastusvalmentaja Marko Björsin A. Tillanderille suunnittelema Laukka-korusarja täyttää jo viisi vuotta.

Björs muistelee nyt MTV Uutisille, että siitä oli tarkoitus tehdä alunperin vain yksi korusarja. Suosio lähti kuitenkin niin sanotusti laukalle ja nyt  Björs on suunnitellut jo lukuisia eri mallistoja sarjaansa. 

Kyseisiä koruja on nähty myös tunnetuilla henkilöillä, kuten Ruotsin kruunuprinsessa Victorian tyttärellä prinsessa  Estellellä.

– Veimme korusarjan prinsessalle muutama vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi. Estelle oli ihastunut niihin koruihin ja hän sai lopulta ne käyttöösä. Myös esimerkiksi Bruce Springsteenin tytär Jessica on ostanut niitä itselleen, sekä Tanskan kuninkaallisilla olen niitä nähnyt, Björs vastaa.

Koira teki källin!

Björs kohtaa usein hevospiireissä maailmantähtiä. Siellä ei ihmisiä tunneta kuitenkaan statuksen mukaan, vaan kohdataan jokainen ruohojuuritasolta.

– Ei siellä ajatella kuka kukakin on. Meitä näissä piireissä yhdistää rakkaus hevosia kohtaan.

Kysyttäessä Björs paljastaa, että on tavannut aikoinaan maailmankuulun, jo edesmenneen oopperalalaulaja Luciano Pavarotin, joka halusi keskustella hänen kanssaan hevosista. Lisäksi hän on tavannut muun muassa Hollywood-näyttelijä Brad Pittin ja  Angelina Jolien, jotka olivat kiinnostuneet ostamaan itselleen suomenhevosen.

Björsin hevostallilla käy myös aika-ajoin kunniavieraita, niin valtiovierailuiden kuin muiden tapahtumien ohessa. Yksi tapaaminen on jäänyt erityisesti mieleen. Britannian kuninkaallisten perheen jäsen, prinsessa Anneoli vieraillut Björsin tallilla Ruskeasuolla. Prinsessa on myös hevosihmisiä, sillä hän on ollut ansioitunut olympiaratsastaja. 

– Koirani oli hihnassa kiinni, mutta jostain kumman syystä hän pääsi siitä irti ja juoksi innoissaan tervehtimään Annea. Hän hyppäsi prinsessan jalkoihin ja koska hänellä oli sukkahousut, menivät ne siinä hötäkässä rikki. Anne ei ollut moksisaan ja sanoi, että eihän se koira voinut tietää, että minulla on sukkahousut, Björs muistelee huvittuneena. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja