Marko Björs löysi Pittille ja Jolielle apua

Suomen tunnetuimpiin hevosalan ihmisiin kuluva Marko Björs pääsi auttamaan Hollywood-pariskunta Brad Pittiä ja Angelina Jolieta.

Suomalaissyntyinen Maucca Kärki on arvostetussa asemassa kansainvälisissä hevospiireissä. Kärki myös tuntee hyvin ratsuttaja Marko Björsin, joka sai Mauccalta mieluisen tehtäväksiannon syyskuun puolivälissä. Björsin tehtävänä oli etsiä Angelina Jolien ja Brad Pittin lapsikatraalle sopiva poni. Nyt Björs kertoo MTV3.fille löytäneensä Hollywood-parin perheelle mieluisen ponin.

– Poni on löytynyt, se on sellainen hollantilainen pienhevonen. He olivat poniin tyytyväisiä, Björs toteaa.

Björs kertoo myös miettineensä yhdessä Kärjen kanssa, että olisi hienoa saada myös suomalaisperäisiä hevosia tunnettujen maailmantähtien käyttöön. Hollywood-parille mieluisen hevosen etsintä ei kuitenkaan poikennut normaalista prosessista.

– Tärkeintähän oli, että perhe sai turvallisen ja käyttökelpoisen ponin. Ei eläimiä osteta kuin tavaroita, eläimen luonteella ja perimällä on suuri vaikutus, Björs kuvailee.

Angelina Jolien ja Brad Pittin lisäksi maailmalla on useita muita tähtiä, joiden harrastuksiin kuuluu ratsastus. Useat heistä myös osallistuvat tavisten tavoin kilpailuihin. Esimerkiksi kuningatar Elisabetin lapsenlapsi, prinsessa Annen tytär Zara Phillips valittiin Britannian olympiajoukkueeseen Lontoossa kesällä 2012. Bruce Springsteenin tytär Jessica aikoo osallistua USA:n joukkueessa Rio de Janeiron kesäolympialaisiin vuonna 2016.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat