Markku Alénin tunteellinen paluu Dakar-maailmaan – ”Joka ilta kädet ristissä, että on hengissä”

Teknavin kauden kuudennessa jaksossa tutustutaan moderneihin Dakar-rallin aavikkohirmuihin, koeajetaan uusi Ski-Doo Summit 2017 vuoristokelkkailun alkulähteillä ja testataan Peugeotin ärhäkkä katusportti 308 GTi.

Teknavin tehoduo Alén-Terva-aho on reissannut vuosien varrella ympäri maailmaa erikoisten vauhtikokemusten perässä. Illan jaksossa kaksikkomme kuulee hevosvoimien kutsun Tšekistä. Teknavin koeajaja Markku Alén nousee Dakar-rallissa tänä vuonna kisanneen kuorma-auton ohjaamoon, mikä nostattaa mieleen 10 vuoden takaiset muistot Doctor Alénin omista Dakar-vuosista.

– Se oli niin rankkaa, että mä menetin niistä viikoista kaksi päivää. Kun sä lataat kuorma-autolla 150 km/h hiekkatiellä hyppyihin, niin siinä on joka ilta kädet ristissä, että on vielä hengissä.

Nyt on käsillä se aika vuodesta, kun ensi talven moottorikelkkamallit on esitelty, ja ennakkokauppa käy kuumana. Tuorein ehdokas syvänlumenkelkkojen kukkulan kuninkaaksi on Ski-Doo Summit 2017. Koeajoimme uutuusmallin vuoristokelkkailun alkulähteillä Pohjois-Amerikassa.

Peugeot on ollut jo pitkään aktiivinen pienten katusporttien markkinoilla. Risto Virtasen testissä on ranskalaismerkin urheilullista päätä vahvistava uusi 308 GTi.

Teknavin 11. tuotantokausi esitetään 16.3. alkaen MTV3-kanavalla. Ensiesitys keskiviikkoisin klo 22.40 ja pikauusinnat torstaisin SUBilla klo 23.00 ja sunnuntaisin MTV3:lla klo 13.30. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat