Tässä yksi maistuva välipala, joka voittaa karkit. Valmista ensin reilu annos kauramurua. Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutale), mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii.
Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta. Lisää kauramurua marjavaahdon päälle. Katso videolta reseptin valmistus.
Tiedätkö erot? Iso Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaurahiutale on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.
4-6 annosta, kauracrunchy:
10 g margariinia tai voita
½ dl (50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1 tl vaniljasokeria tai kanelia
Unelmavaahto:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2 tl sitruunamehua
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
n. 4 dl vadelmia, mansikoita tms. marjoja
