Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marjaunelma ja kauramuru

Julkaistu 06.06.2013 07:41

Tässä yksi maistuva välipala, joka voittaa karkit. Valmista ensin reilu annos kauramurua. Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutale), mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii.

Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta. Lisää kauramurua marjavaahdon päälle. Katso videolta reseptin valmistus.

Tiedätkö erot? Iso Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaurahiutale on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.

4-6 annosta, kauracrunchy:

10 g margariinia tai voita
½ dl (50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1 tl vaniljasokeria tai kanelia

Unelmavaahto:

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2 tl sitruunamehua
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

n. 4 dl vadelmia, mansikoita tms. marjoja

Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä.

Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla.

Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Unelmaiset Sydänleivokset YstävälleKaura-LakkatrifleMustaherukat hyötykäyttöön – kokeile herkullista reseptiäKääretorttu mämmimoussella ja marjoillaRaparperipiirakka kauratoscallaHelppo marja-rahkapiirakka
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:04
    Turkki

    Kissa puussa -tilanne kärjistyi Turkissa: Kuski ajoi naisen päälle ja sai turpiinsa

  • Eilen20:11
    Luonto ja eläimet

    Poliisi hälytettiin auttamaan "naista hädässä" Yhdysvalloissa – paikalla odottikin huutava Simon

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?

  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen16:01
    Verkkohuijaukset

    Saitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijaus