Marjaunelma ja kauramuru

Tässä yksi maistuva välipala, joka voittaa karkit. Valmista ensin reilu annos kauramurua. Jos haluat saada reilusti kuituja, käytä kauramuruun kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutale), mutta myös tavallinen Kaurahiutale sopii.

Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Iso Kaurahiutaletta. Lisää kauramurua marjavaahdon päälle. Katso videolta reseptin valmistus.

Tiedätkö erot? Iso Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kokonaiset kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaurahiutale on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta.

4-6 annosta, kauracrunchy:

10 g margariinia tai voita
½ dl (50 g) hunajaa (tai tummaa sokeria)
2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1 tl vaniljasokeria tai kanelia

Unelmavaahto:

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
2 tl sitruunamehua
1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

n. 4 dl vadelmia, mansikoita tms. marjoja

Sulata rasva ja hunaja tai tumma sokeri paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta. Anna jäähtyä.

Valmista vaahto. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla.

Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin ennen tarjoilua: pohjalle marjoja, sitten vaahtoa, jonka päälle crunchya, tämän päälle vaahtoa reilusti ja koristeeksi crunchya ja marjoja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat