Marjaisa kaurapulla 27.3.2000

maanantai-illan iloksi

2 1/2 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1/2 munaa
2 dl kauraleseitä
4-4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia tai
vajaa 1/2 dl öljyä
Päälle:
400 g:n pussi hillomarjoja
tai n. 400 pakastemarjoja+
1/2-1 dl sokeria+1-2 rkl perunajauhoja
voiteluun: 1/2 muna

Murusta hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa munan rakenne rikki haarukalla lasissa ja lisää puolet munasta taikinaan. Vatkaa joukkoon kauraleseet ja jauhot vähitellen haarukkavatkaimella tai kauhalla. Lisää lopuksi rasva.

Kaada taikina vuokaan (halkaisija 28-30 cm tai kokoa n. 25x25 cm) ja taputtele se tasaiseksi myös reunoille taikinaa kohottaen. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min. Painele taikinaa uudelleen reunoille, jos se on valahtanut ja voitele reunat. Levitä päälle marjaseos ja liruttele loput munasta marjojen päälle reunan lähelle. Kysennä n. 200 asteessa 25-30 min.

Pullapohjainen piirakka kypsyy parhaiten metallivuoassa. Jos paistat piirakan keraamisessa vuoassa, nosta ritilä uunin pohjalle ja piirakka ritilän päälle.

Tarjoa halutessasi piirakan kanssa jäätelöä. Nykyään jäätelövalikoimista löytyy myös vähälaktoosisia, -sokerisia ja runsaskuituisia tai vatsaystävällisiä jäätelöitä.

Lue myös:

    Uusimmat