Mainos

Marja söi vuosikausia lääkkeitä niska- ja hartiakipuihin – fysioterapia auttoi heti

7:49

MTV Uutiset kertoi aiemmin fysioterapiaketju Auronin järjestämästä kokeesta, jossa sadasta kipulääkkeiden käyttäjästä 75 prosenttia pääsi lääkkeistä kokonaan tai lähes kokonaan eroon fysioterapian avulla. Yksi avun saaneista oli Marja Nyman.

Marja Nymania vaivasi vuosikausia jatkuva niska- ja hartiaseudun särky ja rankka huimaus.

– Kävin kaikissa mahdollisissa tutkimuksissa. Ensimmäiseksi ajattelin tietysti jotain aivokasvainta tai vastaavaa, mutta kyllä se johtui ihan pelkästään jännitystiloista, Nyman kertasi kipujensa alkuperää Huomenta Suomessa.

– Suurin syy oli varmaan siinä, että olen tehnyt yli 20 vuotta istumatyötä näyttöpäätteellä ja liikkunut turhan epäsäännöllisesti.

Nyman söi kipuihinsa särkylääkkeitä lähes päivittäin.

– Ensin ne olivat reseptivapaita apteekkivalmisteita. Kun kivut olivat erittäin pahat, hakeuduin lääkäriin, josta sain yllättävän suuria määriä – 200 tablettia kerralla – vahvoja tulehduskipulääkkeitä. Se oli minusta jopa pelottavaa.

Lääkkeiden lisäksi Marja käytti lihasrelaksantteja.

– Kyllä niistä tulee tapa. Mutta ne ovat vain pintasilaus: sain hetkeksi kivut pois ja nukuttua, mutta eivät ne kivun syytä poista. Kun lääkkeen vaikutus lakkasi, kivut olivat ehkä entistäkin suuremmat.

Fysioterapeutti kartoitti Nymanin kipupisteet ja antoi kotiläksyksi täsmäharjoitteita, joiden tarkoituksena oli vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja rintarangan liikkuvutta sekä rentouttaa yläselkää ja niska-hartiaseutua. Kun kolmen kuukauden koe oli ohi, Nyman oli päässyt lääkkeistä eroon.

Millaisia seurauksia turhalla särkylääkkeiden syönnillä on? Millaisissa tapauksissa fysioterapia voisi ratkaista ongelmat? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.