Marit Björgenistä karu paljastus – oli lähellä lentää ulos Norjan maajoukkueesta: "Se teki hiukan kipeää, kun hän uhkaili minua sillä tavalla"

Maastohiihdon kahdeksankertainen olympiavoittaja Marit Björgen kertoo "Vinnerhjerte" -uutuuskirjassaan vuoden 2015 Falunin MM-kisojen jälkeisistä tapahtumista, jolloin tuolloinen urheilupäällikkö Vidar Löfshus uhkasi heittää Björgenin ulos maajoukkueesta.

Riita sai alkunsa Björgenin tekemästä mainoksesta. Hän teki mainoksen ruotsalaisen urheiluvälinevalmistaja Craftin hanskoille, mutta Norjan hiihtoliiton mielestä se toimi mainoksena yrityksen koko vaatekokoelmalle. Norjan hiihtoliitolla oli oma vaatesopimuksensa eri valmistajan kanssa.

– Se teki hiukan kipeää, kun hän soitti ja uhkaili minua sillä tavalla. Olin raskaana ja hormonaalinen, joten kyyneleet valuivat, Björgen sanoi VG:lle. 

Björgen odotti riidan jälkeen, ennen kuin allekirjoittaisi nimensä maajoukkueen urheilijasopimukseen. Björgen kertoo, että Löfshus kutsui häntä epälojaaliksi ja ahneeksi sekä uhkasi heittää hänet ulos maajoukkueesta, jos ei heti allekirjoittaisi.

– En usko, että ansaitsin sen. Olen aina ollut joukkueen puolella. Minulle ei koskaan ole ollut muita vaihtoehtoja kuin olla joukkueen mukana. Se oli täysin uskomatonta saada se puhelinsoitto, Björgen kertoi.

Norjalaistähti allekirjoitti lopulta sopimuksen.

– Minulla ei ollut muite vaihtoehtoja. Se tekee kipeää, kun saan kuulla, että pilaan muiden joukkueessa olevien asiat, Björgen sanoi.

Björgen palautui nopeasti Löfshusin kanssa koetusta riidasta.

– Olen antanut hänelle anteeksi, meillä on nykyään hyvä suhde. Vidar voi olla erittäin röyhkeä, mutta puolta tuntia myöhemmin voimme puhua kuin normaalisti. Silloin ja siinä hän oli kovan paineen alla, Björgen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja