Marinadi antaa lihalle luonnetta

Liha on lihaa vaikka voissa paistaisi mutta marinadi antaa sille luonnetta. Samaa grillipihviä syö vaikka joka viikonloppu vain marinadia vaihtamalla, vaihtoehtoja näet on. Makua antavat mm. tuoreet yrtit, valkosipuli, chili, hunaja, sitrukset ja jogurtti. Kokeile Ruokalan marinadit alusta loppuun tai ota niistä osviittaa ja sävellä itse loput.

BBQ-marinadi (4 annosta)

  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunan mehua
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tummaa sokeria tai siirappia
  • maustepippuria
  • persiljaa hienonnettuna
  • 1 kpl sipuli hienonnettuna
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 dl siideriä tai olutta

Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua hetki. Sopii punaiselle lihalle, possulle ja miksi ei kanallekin.

Hunaja-limemarinadi (4 annosta)

  • 2 rkl sherryä
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl hunajaa
  • 0,5 dl limemehua
  • 1 limen raastettu kuori
  • 3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua hetki. Sopii kanalle, possulle ja kaloille.

Jogurttimarinadi (4 annosta)

  • 4 dl jogurttia
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl kardemummaa
  • suolaa

Sekoita ainekset sekaisin ja anna maustua hetki. Sopii kanalle, possulle ja rasvaisille kaloille.

Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat