Marin: Ravintoloiden täyssulusta on tarkoitus luopua 18.4.

0:34
”Monissa muissa maissa eletään neljättä aaltoa” – katso videolta, miksi Sanna Marinin mukaan Suomen on otettava oppeja muiden maiden toimista

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan ravintoloiden täyssulusta on tarkoitus näillä näkymin luopua puolentoista viikon päästä eli 18. päivä tätä kuuta.

Marin kertoi asiasta aamupäivällä saapuessaan Säätytalolle eduskuntapuolueiden yhteiseen tapaamiseen. Tapaamisessa käsitellään koronarajoitusten purkamista koskevaa exit-suunnitelmaa.

Ravintoloiden sulkua on jatkettu jo kerran. Nykyinen voimassa oleva kolmen viikon jakso päättyy Marinin mainitsemana ajankohtana eli 18. päivänä.

Marin korosti, ettei ravintoloiden täyssulun jälkeen olla palaamassa normaaliin tilanteeseen. Ravintoloihin on kaavailtu tiukkoja rajoituksia aukioloon, anniskeluun ja asiakaspaikkamääriin.Nämä rajoitukset ovat parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

– Emme ole avaamassa ravintolatoimintaa normaaliksi vielä vähään aikaan. Tautitilanne on edelleen huolestuttava, ja meidän pitää pitää huolta siitä, että tilanne ei ryöpsähdä käsistä, Marin sanoi.

Jos ravintoloiden täyssulkua haluttaisiin jatkaa vielä huhtikuun loppupuolen jälkeen, hallituksen täytyisi viedä eduskuntaan asiasta uutta lainsäädäntöä. Eduskunnan käsissä olisi, voitaisiinko sulkua jatkaa.

"Malttia rajoitusten purkamiseen"

Oppositiopuolue kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen nosti Säätytalolle tullessaan esiin poikkeusoloista luopumisen. Hän arvioi, että tilanne näyttää nyt aika hyvältä.

– Toivon todella sitä, että liikuntapaikkoja päästään pian avaamaan. Ja kyllä tässä nyt häämöttää sekin, että poikkeusoloista tulisi aika pian luopua, mikäli päästään eteenpäin.

Marin sanoi toimittajille poikkeusoloista, että tilannetta arvioidaan ja seurataan tarkasti. 

– Me tulemme käymään huhtikuun aikana keskustelua siitä, voidaanko valmiuslainsäädännön toimivaltuuksista luopua. Samalla, kun näin toimittaisiin, toteaisimme poikkeusolot päättyneiksi. Mutta meillä tietenkin seurataan sitä, millä tavalla valmiuslainsäädännön pykäliä tarvitaan, pääministeri sanoi.

Marin peräänkuulutti yleisesti ottaen malttia rajoitusten purkamiseen. Hänen mukaansa taudin ilmaantumisluvut ovat monessa Etelä-Suomen maakunnassa edelleen korkeita.

– Kehottaisin malttiin huhtikuun aikana sen suhteen, että rajoitustoimia ei lähdetä liian aikaisin löyhäämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja