Marilyn Monroe teki töitä täydellisten kiharoidensa eteen – tiesitkö näitä faktoja?

Perjantain AVA Elokuvana nähdään Herrat pitävät vaaleaveriköistä, jonka tähtenä ihastellaan kauneusikoni Marilyn Monroeta. Tiesitkö, kuinka paljon Marilyn teki aikoinaan töitä, jotta hänen vaaleat hiuksensa näyttäisivät aina huolitelluilta?

Näyttelijälegenda Marilyn Monroe (1926–1962) on yksi kaikkien aikojen kauneusikoneista, jonka lookia kopioidaan vielä tänäkin päivänä. Upea ulkonäkö ei kuitenkaan vuosikymmeniäkään sitten syntynyt ilman suurta vaivaa.

Vaikka kaikki muistavat Marilynin platinanvaaleista hiuksista, muutti näyttelijätär hiusväriään uransa aikana usein. Vuonna 1946 Marilyn asteli Hollywoodissa Frank and Joseph Salon -kampaamoon vaalentamaan hiuksensa kullanvärisiksi ja ottamaan suoristuspermanentin. Myös Marilynin epätasaista hiusrajaa on korjailtu.

Marilyn ihannoi 1930-luvun filmitähteä Jean Harlowta ja sitä kautta platinanvaaleita hiuksia. Huhut kertovat, että Marilyn vaalensi jopa intiimikarvoituksensa pitääkseen kiinni imagostaan vaaleana kaunottarena. Kun Marilyn kuoli, olivat hänen hiuksensa niin läpivärjätyt, että ne olivat aivan valkoiset.

– Marilynin hiusten kanssa oli omat ongelmansa: hius oli hyvin ohutta ja siksi sitä oli hyvin vaikea käsitellä. Hänen hiuksensa rasvoittuivat helposti, jos niitä ei pesty joka päivä. Hänen hiuksensa olivat luonnostaan niin kiharat, että minun oli tehtävä hänelle suoristuspermanentti ennen kuin pystyin tekemään hänelle kampauksia, Pitkään Marilynin kampaajana toiminut Gladys Rasmussen on kertonut.

Tänä päivänä harva ammattitaitoinen kampaaja suostuisi tekemään asiakkaalleen yhtä vahvoja käsittelyjä kuin mitä Marilynille aikoinaan tehtiin. Nykypäivän nyrkkisääntönä on, ettei hiuksia tulisi koskaan sekä vaalentaa että kihartaa tai suoristaa permanentin avulla. Ei liene mikään ihme, että Marilyn luopui jo uransa alkuvaiheessa pitkistä kutreistaan ja luotti lyhyempään hiusmalliin.

Marilyn Monroe tähdittää perjantaina 5.7. AVA Elokuvaa Herrat pitävät vaaleaveriköistä klo 21.00.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja