Maria Veitolaa ja hänen lastaan uhkailtu raiskauksella ja väkivallalla – "Että semmoisia joulukortteja"

Toimittaja Maria Veitola kirjoittaa Instagramissa saaneensa vihaviestejä, joissa häntä ja hänen lastaan on uhkailtu väkivallalla ja raiskauksella. 

Toimittaja, käsikirjoittaja ja juontaja Maria Veitola kertoo Instagram-tilillään saaneensa joulun alla ennätysmäärän vihaviestejä ja "ettei ole kai koskaan ollut jouluna niin lopussa ja paskana, kuin tänä vuonna".

– En oo myöskään varmaan koskaan aiemmin saanut lyhyessä ajassa näin paljon itseeni ja lapseeni kohdistuvia raiskaus- ja muita väkivaltauhkauksia, kuin viimeisen reilun viikon aikana. Että semmoisia joulukortteja.

Veitolaan kohdistuvat vihaviestit liittynevät Veitola.doc-sarjan uudella tuotantokaudella olleeseen sittemmin poistettuun jaksoon, jossa hän haastatteli räppäri ja katujengin keulahahmo Milan Jaffia. Jaff on tuomittu muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta, raiskauksesta ja väkivaltarikoksista.

Haastattelu herätti keskustelua siitä, onko mediassa sopivaa antaa tilaa Jaffin kaltaiselle rikolliselle.

– Puhun aika ajoin vihaviesteistä, joita meille rohkeille ja avoimeen, tabuja rikkovaan keskusteluun uskoville ja sitä harjoittaville yksilöille valitettavasti sataa. Onneksi rakkaus ja kannustus on vihaa paljon vahvempi voima. Isoin kiitos siis kaikille teille ystävällisille ja sydämellisille ihmisille, jotka olette hymyilleet ja lausuneet mulle kannustavia sanoja niin oikean elämän kohtaamisissa, kuin täällä somessa. Niillä on valtava merkitys. Ilman teitä, rakkaita ystäviäni ja ihanaa perhettäni en jaksaisi, Veitola kirjoittaa.

Veitola on moneen kertaan palkittu toimittaja. Hänen ohjelmansa Yökylässä Maria Veitola on palkittu Suomen parhaana keskusteluohjelmana peräti kuusi kertaa peräkkäin.

 

Lue myös:

    Uusimmat