Maria Veitola istui vieressä, kun haastateltava piikitti itseensä huumetta: "Mietimme voiko sellaista näyttää"

Maria Veitola seurasi vierestä, kun haastateltava piikitti huumetta itseensä 3:33
Näin Maria Veitola kuvailee hetkeä, kun hänen haastateltavansa piikitti huumeita itseensä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Maria Veitola todisti huumeiden käyttöä vierestä.

Toimittaja Maria Veitola kokeilee siipiään dokumentaristina uudessa Veitola.doc-sarjassa yhdessä palkitun dokumenttiohjaaja Sami Kieksin kanssa. Ohjelmassa nähdään muun muassa sensuroimaton kohtaus kovien huumeiden käytöstä. Veitola itse seuraa vierestä, kun hänen haastateltavansa piikittää huumetta suoneen.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun koin jotain sellaista noin läheltä. Minusta se oli vain kiinnostavaa, että tämä henkilö oli valmis jakamaan sen, Veitola kertoo MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa.

Veitolan mukaan piikittämisen näyttäminen ilman sensuuria on perusteltua esittää sarjassa, jotta aiheen romantisoinnilta vältyttäisiin. Hän painottaa myös, että huumeet ovat useille ihmisille tavallista arkipäivää.

– Mietimme paljon sitä, voimmeko näyttää sellaista. Päädyimme siihen, että voi ja pitää. Se, että emme näyttäisi sitä olisi taas kerran aiheen romantisointia ja totuuden piilottelua. 

– Ajattelen, ettei siinä ei ole mitään ihmeellistä. Sen valinnan tekevät todella monet todella monta kertaa. Meidän pitää ymmärtää se, että tämä aihe ei ole sellaista joka pitäisi piilottaa.

Katso dokumenttisarjan traileri tästä!

Veitola.doc alkaa MTV Katsomossa torstaina 29.12. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat