Maria Kuusiluoma

Antti Vahteran ja Maria Kuusiluoman menu:

Lammastartar

120 g puhdistettua lampaanfileetä 1 pieni sipuli 20 g vuohenjuustoa 2 rkl silputtua persiljaa 2 tl Dijon- sinappia 2-3 tippaa tabascoa mustapippuria myllystä maldon suolaa

Silppua lampaanfile veitsellä tai jauha lihamyllyssä hienoksi. Poista vuohenjuustosta kittipinta ja sekoita notkeaksi kulhossa. Lisää joukkoon liha, persilja, mausteet ja sekoita hyvin. Tee lautaselle haluamasi mallinen pihvi ja tarjoile paahdetun tumman tai vaalean leivän kanssa.

Vuohenjuustolla kuorrutettua lampaan ulkofileetä ja maa-artisokkaa

120- 150 g puhdistettua lampaan ulkofileetä 30 g vuohenjuustoa mustapippuria myllystä Maldon suolaa oliiviöljyä1 maa- artisokka

Ruskista paistinpannulla filee molemmin puolin oliiviöljyssä. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Poista vuohenjuustosta kitipinta ja notkista lusikalla kulhossa. Peitä fileen pinta juustolla ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna fileen levähtää hetki ennen viipalointia, lihasnesteet pysyvät paremmin sisällä.

Kuori artisokka ja leikkaa viipaleiksi. Ryöppää viipaleet kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Kaada vesi pois ja nosta artisokka viipaleet jääveteen, jotta kypsyminen loppuu ja säilyy maku. Kuivaa artisokka viipaleet hyvin ja paista kevyesti oliiviöljyssä. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile kuorrutetun lampaan fileen kanssa.

Maa-artisokka keitto

2-3 Maa-artisokkaa 1 pieni jauhoinen peruna2 dl kermaa 2 dl kevyt maitoa 2 dl rasvatonta maitoa 2 tl voita suolaa Maldon- suolaa ripaus cayennepippuria

Kuori artisokat, peruna ja kuutioi pieneksi. Kuullota kattilassa voin kanssa kevyesti. Lisää joukkoon kerma, maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa samettisen tasaiseksi ja mausta. Vaahdota lämmitetty rasvaton maito ja sekoita keittoon.

Mascarponejuustoa ja suklaata

2 dl mascarponejuustoa 2 dl kuohukermaa 2 rkl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 tuoreen vaniljatangon sisus 100 g maitosuklaata

Halkaise vaniljatanko ja kaavi vanilja veitsen kärjellä kulhoon, lisää kerma, sokerit ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää kerma mascarpone juustoon ja sekoita kuohkeaksi. Rouhi suklaa veitsellä ja tarjoile mascarpone kerman kanssa. voit tarjoilla myös lisänä vadelmien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat