Maria Huntington lähtee kovin tavoittein Tokion kisaurakkaan – valmistautumista varjostaneet ikävät vaikeudet

Seitsenottelija Maria Huntington ei puhu pistetavoitteistaan ennen Tokion olympiakamppailua. Hän kuitenkin uskoo pystyvänsä "tasapainoisella ottelulla" ilman eponnistuneita lajeja kilpailun kärkikymmenikköön, mikä todennäköisesti edellyttää selvää 6 000 pisteen ylitystä.

Huntington otteli keväällä Götzisissä uransa toiseksi parhaat pisteet 6318, mutta alkukausi ei ole muuten ollut toivotunlaista rallattelua. Juoksu ei tahdo kulkea, ja Ratingenin ottelu jäi kuumetta nostaneen pöpön takia kesken kesäkuussa.

– Olen tilastoissa 11:s, mutten ole saanut kahteen vuoteen potentiaaliani tulokseen, Huntington arvioi kilpailun ennakkoasetelmia.

– Onnistuessani saatan olla 8–10:n joukossa.

Huntingtonin tavoitteena on siis uran paras arvokisasijoitus.

Viimeistelyvaiheessa Huntington keskittyi "perusharjoitteluun".

– On tehty, mitä piti, eikä ole ollut vaivoja, Huntington kertoi viime viikoistaan.

– Juostiin aika paljon, jotta se kulkisi täällä, ja koska se on tökkinyt alkukaudesta. Olen harjoitellut paljon myös heittolajeja.

Pitkää päivää

Tokion kilpailupäivät ovat pitkiä. Kamppailu alkaa keskiviikkona kello 9.35 paikallista aikaa, ja päivän viimeinen laji kello 20. Torstaina pituushyppyyn pitää olla valmis 9.40, ja kestävyyden pitää riittää kello 21.20 alkavalle 800 metrille.

– Ohjelma on rankka, kun ensimmäisen päivän viimeinen laji menee myöhään, ja toisen päivän ensimmäinen alkaa aikaisin, Huntington totesi.

– Sitä varten on tarkka aikataulu. Illalla pitää saada heti ravintoa kroppaan, sitten ravistelu (kevyt hieronta) ja hotellille nukkumaan.

Huntington ei koe säätä ongelmaksi.

– Pääsemme jokaisen lajin välissä viileään, Huntington muistutti ja kertoi viilentävänsä kehoaan eri keinoin myös kentällä.

Napakka alku otteluun

Ottelu alkaa tärkeillä isojen pisteiden lajeilla, 100 metrin aitajuoksulla ja korkeushypyllä.

– Niissä pitäisi päästä ennätysten (13,09 ja 185) tuntumaan, Huntington ennakoi ottelua.

– Kuula on minulle vaikea, eikä kovin luontainen laji. Olen tyytyväinen, jos menee yli 13 metrin. 200 metrillä pitäisi tulla kauden parasta (tänä kesänä 24,46).

Toisen päivän aamuhämärissä täytyy verrytellä avauspäivän rasitukset ja kolotukset jäsenistä.

– Pituus on aina hankala, varsinkin aikaisin aamulla. Se on lajina syömähampaani, joten siinä pitäisi olla kärkikahinoissa, ennätyksensä 653 Götzisin ottelussa ponnistanut Huntington korosti.

Huntingtonin keihäsennätys on vain 46,31, eikä hän ole vielä kokenut lajissa "pöljää" päiväänsä.

Ottelun pistetavoite määrittää päätöslajin eli 800 metrin juoksun tavoiteajan.

–  Toivottavasti siinä on jäljellä kannuste, joka pakottaa juoksemaan kovaa, Huntington esitti.

Satu Ruotsalaisen Suomen ennätys 6404 tai oma ennätys 6339 virittäisivät hänet totiseen yritykseen myös 800 metrillä.

Lue myös:

    Uusimmat