Mape Veijalaisen akut latautuvat mökillä

Studio55-ohjelman juontaja Markku "Mape" Veijalainen on viettänyt tämänkin kesän mökillään Vihdissä. Kesäpaikassaan Mape nauttii siitä, ettei mihinkään ole kiire ja että hän saa levätä.

− Mun kesästä ei saa irti suuria uutisia. Olen lähinnä lukenut dekkareita. Tänä kesänä olen löytänyt Reijo Mäen Vares-kirjat. En tiennytkään, että Turku voi olla niin mielenkiintoinen paikka!

− Mulla on käynyt tosi hyvä tsägä, kun olen ollut mökillä parhaat hellekelit, Mape kiittelee säiden valtiaita.

Mökki-ihmiset voi karkeasti jakaa kahteen ryhmään. Toiset puuhastelevat mökillä koko ajan jotain, toiset eivät tee juuri mitään. Mape kuuluu jälkimmäiseen ryhmään.

− Meidän perheessämme jako menee niin, että vaimo puuhastelee muun muassa puutarhan parissa ja minä osallistunut koulutustani vastaaviin töihin. Voin seistä kasteluletkun toisessa päässä, mutta sen vaativampia töitä minulle ei voi antaa. Esimerkiksi remonttihommat jätämme ammattilaisten tehtäviksi, Mape kertoilee.

Veijalaisen perheen kesän kohokohta on juhannusjuhla, joka on järjestetty jo kymmenenä suvena. Silloin koko perhe kokoontuu Vihdin-mökille.

− Juhlaan kuului muun muassa mittava golf-turnaus. Minun hoidettavanani on kenttä, joka on noin 4x8 metrin kokoinen. Siinä ei ole yhtäkään voikukkaa, ja viheriö on tasainen, Mape kehaisee.

Turnausmenestyksellä hän ei sen sijaan voi elvistellä.

− En ole koskaan voittanut turnausta, eikä tämäkään kesä tuonut poikkeusta.

Yksi asia Mapella on vielä tänä kesänä tehtävänä. Hänen täytyy nimittäin hiljentää tahtia makkaratutkimuksissaan.

− Olen tutustunut suomalaiseen makkarateollisuuteen hyvin laajalti ja todennut laadun erittäin hyväksi. Makkaraa on mennyt vähän liikaakin, ja kesän loppuun mennessä pitää vähän vähentää, Mape veistelee.

Lue myös:

    Uusimmat