Mantelimuffinit 5.9.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana Maailman makein nainen, Juliane Wölke, sokerileipurimaailmanmestari. Juliane esittelee taitojaan mm marsipaanin kanssa ja leipoo mantelimuffineja.

1 1/4-1,5 dl (120 g) sokeria
120 g voita
70 g mantelimassaa
2 isohkoa kananmunaa
2,5 dl (160 g) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa pehmeä rasva, hienonnettu mantelimassa ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja sekoita nostellen taikinaan.
4. Jaa taikina muffinivuokiin ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Ennen paistamista voit ripotella muffinien päälle mantelin tai pähkinän paloja, omenalohkoja, suklaarouhetta tms.

Lue myös:

    Uusimmat