Mansikkatorttu

Tuoreista mansikoista valmistettu mansikkatorttu vie kielen mennessään. Sama resepti toimii myös esimerkiksi mustikoille, vadelmille ja herukoille.

1 iso pyöreä vuoallinen (halkaisija n. 30 cm)
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoa
1 dl Myllyn Paras Pikakaura+kuitua
½ tl leivinjauhetta
50 g pullomargariinia tai sulaa rasvaa

Täytevaahto kypsälle tortulle:

1 dl mansikkamehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa
2 dl mansikkasurvosta
3-4 dl viipaloituja mansikoita
n. 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
200 g mascarbone juustoa tai sitruunarahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua tai kermalikööriä, esim. baileys

Lisäksi
n. 3 dl mansikoita

Leivitykseen:
Myllyn Paras Pikakaura + kuitua rasvaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja hiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 - 15 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle mansikkasurvos ja viipaloituja mansikoita.

Vatkaa kerma hyvin vaahdoksi, lisää tuorejuusto tai rahka ja mausta mieleiseksi. Levitä täytevaahto tortun päälle. Halutessasi voit myös pursottaa vaahdon hyvin isolla tyllalla kauniisti tortun päälle. Koristele kauniisti lopuksi mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat