Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon voi lisätä lempimakeisia. Mansikkapiirakkaan sopivat esimerkiksi Dajm- tai Marianne-karkkirouhe tai rouhittu valkosuklaa.
1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai folio (halkaisija noin 15 cm)
Pohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
tai 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaan leivontaan (380 g)
Kypsälle pohjalle:
noin 3 dl mansikkasurvosta
Täytevaahto:
1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi tai laktoositon kerma)
1 rkl sitruunamehua
1 tlk rahkaa (200 g) tai 100g rahkaa+ 100 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
noin 75 g rouhittua valkosuklaata, Dajm- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua
Koristeeksi:
mansikoita
sitruunamelissan lehti
