Mansikkakakku

Mansikkakakku on kevään juhlissa ehdoton herkku. Tämän kakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin kuohuvaa juotavaa.

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile mansikkakakku heti teon jälkeen. Jos taas pidät pehmeämmästä kakusta, anna mansikkakakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku vasta tämän jälkeen.

Pohja:
1½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
tai vaniljakastiketta (1 tlk), vähälaktoosinen käy
250 g maitorahkaa tai sitruunarahkaa, vähälaktoosinen käy (1 tlk)

Väliin:
2 dl mansikkasurvosta
2 dl viipaloituja mansikoita

Kostutukseen:
1 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
250 g mansikoita (½ l)
1 ruukku minttua

Sulata taikinalevyt ja kauli kolmesta levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rakkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat