Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikkahyytelökakku kevään juhlapöytiin

mansikoita
mansikoitaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 25.05.2004 08:00(Päivitetty 27.05.2004 10:03)

Viikonvaihteessa juhlitaan kodeissa kautta maan mm. uusia ylioppilaita ja jo ammattiin valmistuneita nuoria. Kakku on omiaan kiitokseksi myös kaikille muille kevätlukukautensa päättäneille. Raikas mansikkahyytelökakku valmistuu jopa ilman uunia.

Raikas mansikkahyytelökakku

(10-12 palaa)

  • 75 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Vuokaan:

  • margariinia
  • korppujauhoja

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
  • 0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehu
  • Koristeeksi:

    • mansikoita
    • vaniljatomusokeria

    Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikinasta tasainen pohja margariinilla voidellun, korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa kypsäksi noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

    Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vispaa vanilliinikastike vaahdoksi. Lisää joukkoon haarukalla rouhitut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliuos huolellisesti ja lisää täytteeseen. Levitä täyte vuokaan kakkupohjalle, peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

    Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

    Vinkki: Voit valmistaa kakkuun pohjan ilman uunia margariinista (75 g) ja digestive-kekseistä ( 8 kpl). Lisää mausteeksi 1 tl kanelia.

    (MTV3 - STT)

    Lisää aiheesta:

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajojaSpermaskandaali paisuu EuroopassaVuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 17:54
      Italia

      Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

    • 16:44
      Jouluruoka

      Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

    • 13:59
      Takaisinvedot

      Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!

    • 13:25
      Sairaudet ja taudit

      Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja

    • 11:34
      Syöpä

      Spermaskandaali paisuu Euroopassa