Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikkahyytelökakku kevään juhlapöytiin

mansikoita
mansikoitaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 25.05.2004 08:00(Päivitetty 27.05.2004 10:03)

Viikonvaihteessa juhlitaan kodeissa kautta maan mm. uusia ylioppilaita ja jo ammattiin valmistuneita nuoria. Kakku on omiaan kiitokseksi myös kaikille muille kevätlukukautensa päättäneille. Raikas mansikkahyytelökakku valmistuu jopa ilman uunia.

Raikas mansikkahyytelökakku

(10-12 palaa)

  • 75 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Vuokaan:

  • margariinia
  • korppujauhoja

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
  • 0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehu

Koristeeksi:

  • mansikoita
  • vaniljatomusokeria

Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikinasta tasainen pohja margariinilla voidellun, korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa kypsäksi noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vispaa vanilliinikastike vaahdoksi. Lisää joukkoon haarukalla rouhitut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateliuos huolellisesti ja lisää täytteeseen. Levitä täyte vuokaan kakkupohjalle, peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

Vinkki: Voit valmistaa kakkuun pohjan ilman uunia margariinista (75 g) ja digestive-kekseistä ( 8 kpl). Lisää mausteeksi 1 tl kanelia.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta:

Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenäEdullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesiKamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisiTutkimus osoitti: Näillä elämäntapamuutoksilla voi ehkäistä muistisairauksia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:12
    Suomen kieli

    Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenä

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • Eilen15:18
    Suun terveys

    Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesi

  • Eilen11:57
    Autot

    Kamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon

  • Eilen11:33
    Liikennesäännöt

    Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisi