Managerilta kovia syytöksiä Jakob Ingebrigtseniä kohtaan – norjalaiselta tyly reaktio ja suvereeni esitys

Jakob Ingebrigtsen otti toisen voiton TImanttiliigan finaaleissa 1:30
Jakob Ingebrigtsen otti toisen voiton Timanttiliigan finaaleissa 3000 metrillä

Jakob Ingebrigtsen otti voiton 3000 metrillä, jota ei yleensä juosta Timanttiliigassa. Vastustajaleirissä vihjailtiin norjalaisen suosimisesta.

Ingebrigtsen juoksi voittoon Timanttiliigan finaalien toisena päivänä 3000 metrillä ajalla 7.23,63. Etiopian Yomif Kejelcha antoi hyvän vastuksen, mutta taipui norjalaiselle loppukirissä sadasosalla.

Katso 3000 metrin loppuratkaisu pääkuvan videolta.

3000 metrin matka on Timanttiliigan kisoissa harvinaisuus, ja siksi Ingebrigtsenin kilpakumppanit eivät ole olleet tyytyväisiä lajivalintaan. Tällä kaudella 3000 metriä oltiin juostu vain kertaalleen Timanttiliiga-lajina. Etiopalaisten Kejelchan ja Talehun Bekelen manageri Gianni Demadonna latasi suoraan, että 3000 metriä on valittu Timanttiliigan finaalilajiksi pelkästään Ingebrigtsenin takia.

– Heidän mielestään on absurdia karsia Timanttiliigan finaaliin 5000 metrin suoritusten perusteella, kun finaalissa juostaan 3000 metriä. Olen erittäin pettynyt. Vain koska Ingebrigtsen haluaa juosta 3000 metriä eikä 5000. Tämä ei ole ollenkaan oikein, Demadonna tilitti NRK:lle.

Ingebrigtsenin leiristä kiistettiin Demadonnan väite.

– Minä tai Jakob emme ole pyytäneet, että matka olisi 3000 metriä. Päätöksen on tehnyt kisajärjestäjä eikä kukaan muu, Ingebrigtsenin manageri Daniel Wessfeld sanoo.

Ingebrigtseniltä kysyttiin suoraan, oliko hän pyytänyt, että matka olisi 3000 metriä.

– Ei, kuului norjalaisen vastaus.

– Minulta kysyttiin haluanko juosta 3000 metriä. Kuulin, että minulle oli myönnetty villi kortti, jotta voisin halutessani osallistua.

Ingebrigtsenille 3000 metrin voitto oli Timanttiliigan finaalien toinen. Lauantaina hän voitti myös mailin matkalla. Pelkästään näistä kahdesta juoksusta norjalainen teki 60 000 dollarin tilin.

Lue myös:

    Uusimmat