Mainos

Kaapattu kone voidaan ampua alas – Malaga–Tampere-lennon epäilystä lisätietoa tänään

Tiistaina sattuneen väärän lentokonekaappausepäilyn syyn selvittely jatkuu. Small Planet -lentoyhtiön on määrä antaa tänään Liettuan lentoturvallisuusviranomaiselle raportti, jossa selvitetään syitä Malagasta Tampereelle lentäneen koneen kaappausepäilyyn.

Viranomaiset ovat alusta saakka arvelleet lentokoneen kaappausepäilyn johtuneen joko inhimillisestä erehdyksestä tai teknisestä viasta. Rikosta tapauksessa ei epäillä.

Lentokoneen miehistö voi ilmoittaa kaappauksesta lennonjohdolle laitteella, tai tilanteesta voidaan kertoa maahan myös suullisesti. Kun kaappausviesti on vastaanotettu, siihen suhtaudutaan vakavasti, vaikka miehistö toimisi sen jälkeen kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sotilaskoneet tulevat saattamaan konetta ja viranomaiset valmistautuvat ääritapauksessa ampumaan koneen alas ennen kuin se törmää esimerkiksi ydinvoimalaan.

Virheellinen kaappausviesti voi johtua laiteviasta tai laitteen käyttäjän tekemästä inhimillisestä virheestä. Joskus myös miehistön puheista lennonjohdossa tehty väärä tulkinta on johtanut kaappausepäilyyn.

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.