Mainos

Makwan Amirkhani paljastaa yön dramaattiset tapahtumat MTV:lle – "Se oli historian tyhmin murtovaras"

Kertomansa mukaan murtovarkaan ”vihaisella takakädellä” taltuttanut Makwan Amirkhani kertoo MTV Uutisille, miksi hän päätyi käyttämään väkivaltaa paljon huomiota saaneessa välikohtauksessa.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani kertoo viettäneensä veljensä luona lauantaina grilli-iltaa, kun veli sai pysäyttävän puhelun tuttavaltaan. Tämän taloon oltiin murtautumassa. Mies ei ollut itse paikalla, vaan hän oli saanut kuulla asiasta 11-vuotiaalta pojaltaan, joka oli jäänyt yksin kotiin muun perheen lähtiessä juhliin.

– Hän ajatteli soittaa meille, kun he asuvat siinä lähellä. Ei hän tiennyt, että me olemme kaikki koolla, Amirkhani kertoo.

"Miehet ovat jo sisällä"

Grillaaminen loppui välittömästi ja miehet hyppäsivät autoon. Seurueen päästyä talolle Amirkhanin veljen puhelin soi uudemman kerran.

– Poika oli soittanut isälleen ja kertonut, että miehet ovat jo siellä sisällä.

– Voit kuvitella (miltä tuntuu), kun sun poika on jossain komerossa veitsen kanssa piilossa ja siellä on kaksi murtovarasta. Sitten sun pitää vielä katkaista puhelu pojan kanssa ja soittaa uudestaan kaverille.

"Tekisin veljeni eteen ihan mitä vain"

Vapaaottelija kertoo lähteneensä kiertämään talon takapihalle seinän vierusta pitkin. Miehen veli oli kiertänyt rakennuksen taakse vastakkaisesta suunnasta ja ennättänyt perille ennen Amirkhania.

Veljen kimpussa oli Amirkhanin mukaan kaksi nahkatakkeihin pukeutunutta kaljua miestä.

Amirkhanin mukaan toisen miehen kädessä oli ruuvimeisseli.

– He tappelivat takapihan katoksen alla. En siinä pimeässä nähnyt, että oliko se puukko vai ruuvimeisseli. Näin vain, että kaksi äijää mukiloi ihmistä, jonka eteen olisin valmis tekemään ihan mitä vain.

Amirkhani perustelee voimankäyttöään

Sosiaalisessa mediassa levinneessä päivityksessään Amirkhani kertoi ladanneensa ”vihaisen takakäden suoran varkaan leukaperiin” ja kuittasi pelin olleen sillä selvä. Useassa päivityksen alle kirjoitetussa kommentissa pohditaan, odottaako Amirkhania nyt pahoinpitelysyyte.

Amirkhani perustelee voimankäyttöään sillä, että toinen murtomiehistä oli huitaissut häntä ruuvimeisselillä kaulaan ja lyönyt sillä myös hänen veljeään.

– Kun tilanne ei rauhoittunut muuten, niin mun piti se rauhoittaa.

– Sanoin, että jos tulisi sama tilanne uudestaan, löisin vieläkin kovempaa ja tekisin vieläkin pahempaa.

Murtomiehellä oli mukanaan henkilöpaperit

Iskun saanut murtautuja putosi Amirkhanin mukaan maahan. Toinen otti jalat alleen. Taltutettua miestä pidettiin kiinni otettuna, kunnes paikalle saapui poliisi.

– Se oli Suomen historian tyhmin murtovaras. Se oli liikkeellä henkkareiden kanssa ja sillä oli mukanaan varmaan tonni käteistä.

Amirkhanin mukaan miehet olivat bosnialaisia. Hän arvelee, että he olivat seuranneet talon asukkaiden liikkeitä ja ajatelleet talon olevan tyhjillään. 

Poliisi tutkii tapausta kahtena törkeänä pahoinpitelynä ja varkauden yrityksenä. Amirkhania tai hänen mukanaan olleita miehiä ei poliisin mukaan epäillä rikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.