Intian värikäs ruoakulttuurikiehtoo ihmisiä ympäri maailman. Intian kokoisessa maassa ei kuitenkaan voida puhua yhdestä ruokakulttuurista, vaan ruoka voi maan eri osissa olla hyvinkin erilaista. Muun muassa uskonto vaikuttaa voimakkaasti ruokakulttuuriin. Mausteita käytetään runsaasti; pelkällä suolalla ja pippurilla maustettu ruoka olisi intialaisista totisesti mautonta! Hindut eivät tietenkään syö nautaa eivätkä muslimit sikaa. Goassa, jossa asuu runsaasti kristittyjä, on myös lehmien teurastus sallittua. Aika harvoin sielläkään saa syödäkseen nautaa siinä mielessä kuin me naudasta ajattelemme. Lautaselle ilmaantuu useimmiten vesipuhvelia. Perusruoka-aineita ovat mm. riisi, erilaiset pavut ja leipä. Kasvissyöjiä on runsaasti. Kanaa on tarjolla paljon ja usein myös lammasta. Kalaa ja äyriäisiä valmistetaan erityisesti meren tuntumassa. Ravintoloiden keittiöissä paistuvat niin kuningaskalat, hait kuin tonnikalatkin.


