Maku, edullisuus ja herkullisuus ratkaisevat

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton tiedottaja Raija Marttilan mukaan maku, edullisuus ja herkullisuus ovat nuorille aikuisille tärkeitä peruselintarvikkeiden valinnassa. Myös ruuanvalmistuksen nopeus ja sopivankokoiset pakkaukset vaikuttavat valintaan.

Nuoret aikuiset kiinnittävät huomiota hintoihin vanhempia enemmän. Hinta-laatusuhde oli heille kuitenkin tärkeämpää kuin ruuan halpa hinta. Nuoret eivät myöskään juokse kaupasta toiseen tarjouksien perässä.

Suuri osa vastaajista valmistaa ruokaa kotona raaka-aineista. Nuoret ovat kuitenkin kiireisiä ja käyttävät muita enemmän puolivalmisteita, valmisruokia ja take away -aterioita. Yksin asuvat nuoret aikuiset syövät muita harvemmin ilta-ateriaa ja tyytyvät kotona usein voileipään.

Ruuanlaitto lisääntyy lasten myötä

Nuoret aikuiset ovat yhtä kiinnostuneita ruuanlaitosta kuin heitä vanhemmat ikäluokat ja 40 prosenttia valmistaakin ruokaa lähes päivittäin. Ruuan valmistaminen lisääntyy siinä vaiheessa, kun perheeseen tulee lapsia.

Naiset laittavat edelleen ruokaa miehiä useammin. Nuorista miehistä vain joka toista kiinnostaa ruuanlaitto, mutta kiinnostus kokkaamiseen lisääntyy 25 ikävuoden jälkeen.

Nuoret aikuiset ovat vähemmän kiinnostuneita ruuan terveysvaikutuksista tai lisäaineista kuin muut. Nuoret lukevatkin vanhempia vähemmän ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä artikkeleita, mutta käyttävät internettiä enemmän tiedon lähteenään. Sekä nuoret että vanhat tutustuvat alkuperään ja tuoteselosteisiin yhtä paljon.

  • Tämän aineiston tuottamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea.
  • Aineistona käytettiin Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n Keittiötutkimuksen 18 - 34 -vuotiaiden vastauksia keväältä 2003 ja 2004.
  • (Finfood - Suomen Ruokatieto ry)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja