Makeita juhlaherkkuja kaksissa kansissa

Niin ylioppilaiden kuin muidenkin opinahjoista valmistuneiden juhlapäivät lähestyvät. Ennen kuin päästään juhlimaan, on kuitenkin selattava loputtomasti keittokirjoja ja vaihdettava reseptejä tuttujen kesken.

Juhlavalmisteluita helpottamaan on makeita juhlaherkkuja koottu nyt kaksiin kansiin, Sirpa Talkan Tee hyvä kakku - ja Sikke Sumarin Makeaa mahan täydeltä -opuksiin.

Kakkukoulussa kakku kuntoon

Talkan esikoiskirja erikoistuu kakkuihin, mutta löytyypä joukosta muitakin makeita herkkuja sekä viinivinkkejä kesätarjoiluun. Talkan kirjaan päässeiden kakkujen tuli olla näyttävän näköisiä, herkullisen makuisia, sopivan kosteita, reilusti täytettyjä ja vieläpä vaivattomia tehdä.

Juhlanjärjestäjän ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuakseen kakun teossa. Kolmesataasivuinen Tee hyvä kakku -kirja opastaa leipomusten maailmaan laajan kakkukoulun avulla. Lähes sata testattua kakkureseptiä on selvennetty tarkoilla työohjeilla. Mukana on niin kahvipöytien klassikoita kuin yllättäviä yhdistelmiäkin.

Saatavilla olevat leivontakirjat ovat pääosin käännöskirjoja, minkä vuoksi valikoimiin haluttiin myös kotimainen versio. Kirjan on julkaissut WSOY ja kuvitus on valokuvaaja Arto Vuohelaisen käsialaa.

Jälkiruoka kruunaa aterian

Jo Sumarin Makeaa mahan täydeltä -kirjan katselu tuo veden kielelle. Kirja sisältää ohjeita huikeiden jälkiruokien, leivosten ja kakkujen tekemiseen Sumarin kommenteilla maustettuina. Mukana on myös Sumarin leikekirjan suosikkeja ja reseptejä kahdeksan maankuulun konditorian luomuksista.

Osa resepteistä sisältää hieman eksoottisiakin valmistusaineita, kuten dememera- tai muscovadosokeria, joita silloin-tällöin-leipoja saattaa joutua tavailemaan. On mukana sentään helppojakin ohjeita, jos vaikkapa monivaiheinen Rayé-kakku ei pysy hyppysissä.

Kirjan on kustantanut WSOY ja onnistuneesta kuvituksesta voi kiittää Jari Kivelää.

(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja