Maitotytön jogurttijuomat viilentävät helteellä

Raikkaat jogurttijuomat maistuvat kesähelteellä, ja niistä saa helposti herkullisen välipalan. Toukokuun lopulla valittu Maitotyttö, nurmijärveläinen Paula-Maiju Rikkinen kokeilee mielellään uusia ohjeita ja valmistaa ruokaa kesäkeittiössään. Tämän kesän suosikkijuomia ovat pehmeästi vaahtoavat smoothiet ja intialaiset lassit, joissa maistuvat tuoreet marjat tai mehukkaat hedelmät. Kesäjuomat valmistuvat hetkessä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Liikuntaa harrastavalle Paula-Maijulle paljon ravintoaineita sisältävä maitojuoma on pirteä aloitus päivälle, mutta se sopii hyvin myös välipalaksi tai palautusjuomaksi urheilun jälkeen. Tarjoa smoothiet ja lassit jääkylmänä.

Mansikkainen smoothie

(kaksi annosta)

2 dl mansikoita 2 tl sokeria 2 dl maitoa 2 dl jogurttia (esim. maustamatonta, vanilja- tai mansikkajogurttia)

Tee näin:

1. Puolita mansikat. Lisää sokeri, maito ja jogurtti. 2. Vatkaa ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kuohkeaksi juomaksi. 3. Kaada korkeisiin laseihin ja lisää jäämurska tai muutama jääpala sekä paksu pilli tai pitkävartinen lusikka. 4. Tarjoa jääkylmänä

Mangolassi

(neljä annosta)

8 dl maustamatonta jogurttia 1 tlk (420/230 g) mangoa sokeria maun mukaan jäämurskaa tai jääpalojaTee näin:

1. Mittaa jogurtti, mango ja sokeri korkeaan astiaan. 2. Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi juomaksi. 3. Kaada korkeisiin laseihin ja lisää jäämurska tai muutama jääpala sekä paksu pilli tai pitkävartinen lusikka. 4. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Maitotyttö vuosimallia 2003

Tämän vuoden Maitotyttö Paula-Maiju Rikkinen on 23-vuotias kauppatieteiden opiskelija. Nurmijärveläiseltä maatilalta kotoisin oleva Paula-Maiju valloitti tuomariston iloisella, elämänmyönteisellä ja ulospäinsuuntautuneella olemuksellaan. Laulua, pianonsoittoa, tanssia ja käsitöitä harrastava Paula-Maiju on järjestyksessään 30. maitolähettiläs.

Maitotyttö saa vuodeksi pestin Maito ja Terveys ry:stä. Työvuotensa aikana Maitotyttö vierailee kouluissa ja päiväkodeissa sekä kiertää tapahtumissa ympäri Suomea kertomassa maitovalmisteiden merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille.

(MTV3-Maito ja Terveys ry)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja