Mairen pussibroileri ja lesken lautanen 4.11.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana eläkeläinen Maire Varhela, joka jäi leskeksi vajaa vuosi sitten ja totuttelee nyt tekemään ruokaa vain itselleen ja silloin tällöin vierailleen.

Mairen pussibroileri


2 broilerin koipireisipalaa
mausteseos:
1-2 rkl öljyä
1 rkl HP-kastiketta
2 rkl chiliketsuppia
2 rkl hunajaa vähän inkivääriä

Perunapeti:


4-5 perunaa
1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 tl provancen mausteseosta
pätkä purjoa

Sekoita mausteseoksen aineet ja sivele broileripalojen päälle. Anna maustua vaikka seuraavaan päivään. Pese perunat hyvin tai kuori ne ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi kulhoon tai paistopussiin. Ripottele sekaan mausteet ja ravistele sekaisin.
Nosta broileripalat mausteineen perunaviipaleiden päälle , sulje pussi ja leikkaa kulmasta pala pois . Kypsennä uunissa (varmuuden vuoksi pellin päällä) 200 asteessa n. 20 min . Vähennä lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä n 40 min.
Nauti toinen annos lämpimänä. Puhdista toinen broilerinkoipi luuttomaksi ja valmista siitä seuraavana päivänä salaatti.

Lesken lautanen


jää- ja tammenlehvänsalaatin lehtiä
rucolaa paprikaa, herkkukurkkua herneitä, maissia
mustia oliiveja kypsää broileria
kypsää perunaa
salaatinkastiketta

Tee salaatinlehdistä ja muista kasviksista "peti" isolle lautaselle. Nosta päällimmäiseksi broileripalat ja pirskota pinnalle salaatinkastiketta. Samalla periaatteella voit tehdä salaatin myös kalasta, paistista, munasta, pekonista jne.

Lue myös:

    Uusimmat