Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mairen pussibroileri ja lesken lautanen 4.11.1999

Julkaistu 29.05.2001 15:07

toim. Kati Nappa
Vieraana eläkeläinen Maire Varhela, joka jäi leskeksi vajaa vuosi sitten ja totuttelee nyt tekemään ruokaa vain itselleen ja silloin tällöin vierailleen.

Mairen pussibroileri


2 broilerin koipireisipalaa
mausteseos:
1-2 rkl öljyä
1 rkl HP-kastiketta
2 rkl chiliketsuppia
2 rkl hunajaa vähän inkivääriä

Perunapeti:


4-5 perunaa
1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 tl provancen mausteseosta
pätkä purjoa

Sekoita mausteseoksen aineet ja sivele broileripalojen päälle. Anna maustua vaikka seuraavaan päivään. Pese perunat hyvin tai kuori ne ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi kulhoon tai paistopussiin. Ripottele sekaan mausteet ja ravistele sekaisin.
Nosta broileripalat mausteineen perunaviipaleiden päälle , sulje pussi ja leikkaa kulmasta pala pois . Kypsennä uunissa (varmuuden vuoksi pellin päällä) 200 asteessa n. 20 min . Vähennä lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä n 40 min.
Nauti toinen annos lämpimänä. Puhdista toinen broilerinkoipi luuttomaksi ja valmista siitä seuraavana päivänä salaatti.

Lesken lautanen


jää- ja tammenlehvänsalaatin lehtiä
rucolaa paprikaa, herkkukurkkua herneitä, maissia
mustia oliiveja kypsää broileria
kypsää perunaa
salaatinkastiketta

Tee salaatinlehdistä ja muista kasviksista "peti" isolle lautaselle. Nosta päällimmäiseksi broileripalat ja pirskota pinnalle salaatinkastiketta. Samalla periaatteella voit tehdä salaatin myös kalasta, paistista, munasta, pekonista jne.

Lisää aiheesta:

Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa