Hyvä pihvi ei ole mikään helppo nakki: usein kallis liha menee hukkaan, kun pihvistä tulee liian sitkeä tai kuiva. Näillä vinkeillä loihdit isänpäivän aterialle täydelliset pihvit!
Makuja-kokki Maija Silvennoinen tietää, että pihvin valmistamisessa tulee ottaa huomioon monta asiaa. Ensimmäinen niistä tapahtuu jo kaupassa.
– On tärkeää, että liha on mureaa ja hyvää. Asia kannattaa aina varmistaa lihakauppiaalta, Maija neuvoo.
Yleinen virhe on myös pihvien laittaminen pannulle jääkaappikylminä.
– Pihvin on tärkeää olla huoneenlämpöinen siinä vaiheessa kun alkaa paistaa. Pihvi laitetaan aina vasta kuumalle pannulla. Paistamiseen kannattaa käyttää puolet öljyä ja puolet voita, Maija kertoo.
Yleisin virhe: ylipaistaminen
Kaikkein yleisin virhe pihvin valmistuksessa on Maijan mukaan ylipaistaminen: pihvit laitetaan liian kuumalle pannulle ja niitä paistetaan liian kauan.
– 2-3 minuuttia per puoli riittää hyvin. Lisäksi sisäfileetä ei koskaan saisi paistaa läpikypsäksi, se sitkistyy ja kallis liha menee pilalle. Paistamisen jälkeen pihvien on hyvä antaa vetäytyä viitisen minuuttia, Maija neuvoo.
Pihvin paistamisessa tärkeää on myös hyvä paistinpannu. Hyvässä pannussa on paksu pohja, liian ohutpohjainen vain polttaa pihvit.
Pihvit laitetaan kuumalle pannulle, mutta niiden ruskistuttua voi lämpöä tiputtaa jopa puoleen. Liian kuumalla pannulla paistaminen kuivattaa helposti pihvin pinnan.
Ihanat lisukkeet
Mitä täydellisten pihvien kanssa sitten voi nauttia?
– Itse tykkään eniten uuniperunasta, Maija kertoo.
– Kermaperunat ovat usein liian raskaita, sillä pippuripihville tehdään kermainen kastike. Pitää ottaa huomioon kokonaisuus.
Perunoiden lisäksi pihvin kanssa voi kokeilla muitakin lisukkeita.
– Sesongin kasvikset ovat aina hyvä idea. Esimerkiksi uunipunajuuret sopivat hyvin, Maija vinkkaa.
Maijan vinkit täydellisiin pihveihin:
- Valitse huolella jo kaupassa
- Pihvit paistetaan huoneenlämpöisinä
- Pihvi laitetaan aina vasta kuumalle pannulle
- Korkeintaan kolme pihviä yhtä aikaa pannulla
- Älä paista liikaa! 2-3 minuuttia per puoli riittää
- Sisäfilettä ei koskaan paisteta läpikypsäksi
- Älä pidä levyä täysillä. Pihvin ruskistuttua lämpötilan voi pudottaa jopa puoleen.
Lähetä isänpäivä-kortteja Terkut-palvelusta.
Teksti: Tuulikki Laine / MTV3
Uusimmat
-
22:18
Lotossa ei tänään täysosumia – ensi viikolla tarjolla kolmen miljoonan potti
-
22:06
Huippumalli Ashley Grahamin kylpyhuoneotos hämmentää: "Sinusta ei saa huonoa kuvaa"
-
21:55
Israel voimistaa maahyökkäystään Libanonissa
-
21:47
SM-liiga-valmentajalta raju vuodatus – yksi sana toistui: "Olen niin häpeissäni"
-
21:30
Usain Boltilta paljastus: Kovimmat tulokset jäivät saavuttamatta – "Valmentajani vihasi sitä"
-
21:27
SM-liigaseura Kärpistä hämmentävää faktaa – mitä ihmettä Oulussa tapahtuu?
-
21:14
Kamala Harris kutsui Putinia "murhanhimoiseksi diktaattoriksi" – näin Kreml kommentoi
-
20:47
Kalle Rovanperä hurjassa taistossa kolmanneksi – näin voittokamppailu ratkesi
-
20:32
Jokerit reagoi fanien savupommisekoiluun – tiukka jyrähdys
-
20:32
Kärpät lähellä karua sulamista – kärkikamppailussa tylyt lukemat
-
20:09
Kirja-arvio: Klinge – kyynärpäitä käyttänyt sivistysylimys henkeen ja vereen
-
20:08
Tällainen Pirjo Nuotio on mummina: "En ole koskaan viihtynyt hiekkalaatikolla"
-
20:07
Aleksander Barkovin tilanteesta uutta tietoa – nyt tipahti herkullinen Tampere-päivitys
-
20:01
Tykkimies teki natsitervehdyksiä, solvasi tummaihoisia ja uhkasi puukottaa jonkun – tuomio tuli
-
20:01
Pasin ojaan ajanut varusmies pääsi pälkähästä – oikeus hylkäsi kaikki syytteet
-
19:41
HIFK:lta ”täystyrmäys”, Iiro Pakarinen hurjana – Papilta pysäyttävää saarnaa
-
19:20
Konttori-tähti kertoo aggressiivisesta syövästään – näin hän salasi sairautensa
-
19:08
Osa republikaaneista toivoo Trumpin häviötä: "Harris on loistava vaihtoehto"
-
18:54
SM-liigan kriisiseuralta huimaa jälkeä – taustalla erikoinen yksityiskohta
-
18:46
Kiinnostaako pyrstötähti? Katso viime hetken vinkit komeetan bongaukseen
-
Lataa lisää