Maijan vinkit: Näin paistat täydellisen pihvin

Hyvä pihvi ei ole mikään helppo nakki: usein kallis liha menee hukkaan, kun pihvistä tulee liian sitkeä tai kuiva. Näillä vinkeillä loihdit isänpäivän aterialle täydelliset pihvit!

Makuja-kokki Maija Silvennoinen tietää, että pihvin valmistamisessa tulee ottaa huomioon monta asiaa. Ensimmäinen niistä tapahtuu jo kaupassa.

– On tärkeää, että liha on mureaa ja hyvää. Asia kannattaa aina varmistaa lihakauppiaalta, Maija neuvoo.

Yleinen virhe on myös pihvien laittaminen pannulle jääkaappikylminä.

– Pihvin on tärkeää olla huoneenlämpöinen siinä vaiheessa kun alkaa paistaa. Pihvi laitetaan aina vasta kuumalle pannulla. Paistamiseen kannattaa käyttää puolet öljyä ja puolet voita, Maija kertoo.

Yleisin virhe: ylipaistaminen

Kaikkein yleisin virhe pihvin valmistuksessa on Maijan mukaan ylipaistaminen: pihvit laitetaan liian kuumalle pannulle ja niitä paistetaan liian kauan.

– 2-3 minuuttia per puoli riittää hyvin. Lisäksi sisäfileetä ei koskaan saisi paistaa läpikypsäksi, se sitkistyy ja kallis liha menee pilalle. Paistamisen jälkeen pihvien on hyvä antaa vetäytyä viitisen minuuttia, Maija neuvoo.

Pihvin paistamisessa tärkeää on myös hyvä paistinpannu. Hyvässä pannussa on paksu pohja, liian ohutpohjainen vain polttaa pihvit.

Pihvit laitetaan kuumalle pannulle, mutta niiden ruskistuttua voi lämpöä tiputtaa jopa puoleen. Liian kuumalla pannulla paistaminen kuivattaa helposti pihvin pinnan.

Ihanat lisukkeet

Mitä täydellisten pihvien kanssa sitten voi nauttia?

– Itse tykkään eniten uuniperunasta, Maija kertoo.

– Kermaperunat ovat usein liian raskaita, sillä pippuripihville tehdään kermainen kastike. Pitää ottaa huomioon kokonaisuus.

Perunoiden lisäksi pihvin kanssa voi kokeilla muitakin lisukkeita.

– Sesongin kasvikset ovat aina hyvä idea. Esimerkiksi uunipunajuuret sopivat hyvin, Maija vinkkaa.

Maijan vinkit täydellisiin pihveihin:

- Valitse huolella jo kaupassa

- Pihvit paistetaan huoneenlämpöisinä

- Pihvi laitetaan aina vasta kuumalle pannulle

- Korkeintaan kolme pihviä yhtä aikaa pannulla

- Älä paista liikaa! 2-3 minuuttia per puoli riittää

- Sisäfilettä ei koskaan paisteta läpikypsäksi

- Älä pidä levyä täysillä. Pihvin ruskistuttua lämpötilan voi pudottaa jopa puoleen.

Lähetä isänpäivä-kortteja Terkut-palvelusta.

Teksti: Tuulikki Laine / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat