Mainos

Maidon kalsium tehostaa rasvan palamista

Tanskalaistutkijat ovat havainneet, että maidosta ja maitovalmisteista saatu kalsium lisää rasvan poistumista elimistöstä. International Journal of Obesity -lehdessä julkaistu tutkimus selittää osan maidon edullisesta vaikutuksesta painonhallinnassa.

Rasvan poistumisen ohella kalsium vaikuttaa myös rasvasolujen sisällä. Aiemmissa tutkimuksissa on ehdotettu, että kalsium lisää rasvan polttoa soluissa.

Tutkimuksessa verrattiin kahden eri ruokavalion vaikutusta rasvan poistumiseen. Toinen sisälsi paljon vähärasvaisia maitovalmisteita, ja siitä sai kalsiumia 2 300 milligrammaa päivässä. Toinen ruokavalio sisälsi kalsiumia 700 milligrammaa, mikä jää vähän alle suosituksen. Tutkittavat noudattivat ruokavalioita seitsemän päivän ajan viikon välein.

Tutkimuksessa runsaasti kalsiumia sisältävä ruokavalio kaksinkertaisti ulosteen mukana poistuneet rasvamäärät. Tutkijoiden mukaan rasvaneritys nousee merkitsevästi jo päivittäisellä 1 600 milligramman kalsiummäärällä.

Aiemmissa tutkimuksissa maitovalmisteilla on todettu suurempi vaikutus painoon kuin pelkällä kalsiumilla. Ilmeisesti maitovalmisteissa on kalsiumin lisäksi myös muita biologisesti aktiivisia tekijöitä, jotka auttavat painonhallinnassa.

Painonhallintaa netissä:Keventajat.fi

Lähde ja kuva: Maito ja Terveys

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.