Mahtuuko hälytysajoneuvolla kaventuneelle Esplanadille? MTV hyppäsi kuorma-auton kyytiin

Mahtuuko hälytysajoneuvolla kaventuneelle Esplanadille? MTV hyppäsi kuorma-auton kyytiin 7:32
Hyppää mukaan kuorma-auton kyytiin! Tältä näyttää Esplanadin uusi liikennejärjestely.

MTV Uutisten tilaama testausajo kuorma-autolla kertoo, mitä Helsingin Esplanadin uusi liikennejärjestely tarkoittaa käytännössä esimerkiksi hälytysajoneuvoille. 

Helsingin kaupunki on muuttanut liikennejärjestelyjä Helsingin Esplanadilla, niin että Pohjois- ja Etelä-Esplanadi on muutettu yksikaistaisiksi. Autoilijoilta vapautunut tila on kunnostettu pyöräilijöille, kävelijöille ja terasseille. 

MTV Uutiset pyysi kuljetus- ja logistiikka-alan etujärjestö Rahtarit ry:n näkemyksen uusista liikennejärjestelyistä. Toimittaja ja kuvaaja hyppäsivät kuorma-auton kyytiin. Kuorma-auto vastasi mittasuhteiltaan paloautoa.

– Hälytysajoneuvojen suhteen tämä on kriittinen homma. Jos takaa tulee ambulanssi tai pelastusajoneuvo, autot eivät pääse yhdeltä kaistalta piiloon, sanoo Rahtareiden puheenjohtaja Juha Nyberg.

Pohjois-Esplanadilla toisella puolella edessä ovat terassit ja toisella puolella puut.

Näkemystä löytyy, sillä Nyberg on istunut aikanaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajana 18 vuotta. Jos hälytysajoneuvon kulku hidastuu, voivat seuraukset olla Nybergin mukaan vakavat.

– Pahimpana skenaariona on jonkun menehtyminen. Jos taas tulipalotilanteessa pelastustoimen yksiköt eivät pääse ajoissa paikalle, palo voi eskaloitua. Vasteaika kaupunkialueella on kuusi minuuttia.

Yhtenä mahdollisuutena vähentää Esplanadin ruuhkia olisi Rahtareiden mukaan lisätä kaupungin alla olevien tunneleiden käyttöä esimerkiksi jakeluliikenteessä.

Katso video: Kaksi autoilijaa kyllästyy kykkimään Pohjois-Esplanadin ruuhkassa ja päätyy vaaralliseen ratkaisuun

Ei näin! Autoilijoiden hermot paloivat Espan ruuhkassa 0:33

Lue myös:

    Uusimmat